Sekmadienį vietos žiniasklaidai pranešus, kad mergina rasta Juodosios upės įlankoje, URM atstovai neskubėjo patvirtinti, nes laukė tikslios informacijos iš pareigūnų.

URM atstovė Rasa Jakilaitienė neslėpė, kad labai norėjo kuo greičiau pranešti gerą žinią pasiklydusios merginos artimiesiems, tad pati nekantriai laukė tikslios informacijos iš vietos pareigūnų. Prieš 11-tą valandą Lietuvos laiku toks patvirtinimas buvo gautas. Surasta mergina tikrai A. Murauskaitė.

„Maždaug prieš valandą gavome informaciją, kad surasta mergina, tačiau dar buvo tikslinama jos asmenybė. Labai norėjosi pranešti džiugią žinią, tačiau buvo būtina sulaukti patvirtino, kad tai tikrai ta pati ieškota mergina, kad neklaidinti artimųjų“, – R. Jakilaitienė.

Pasigrožėti egzotiška gamta išvykusi mergina norėjo pamatyti krioklius. Kaip anksčiau DELFI sakė A. Murauskaitės sesuo Dalia, tai jau ne pirma merginos kelionė, tačiau anksčiau ji niekada nebuvo pasiklydusi ar dingusi.

Artimieji neslepia, kad geros žinios laukimas tikrai buvo sunkus. Laimei, su artimaisiais ryšį palaikė ir Užsienio reikalų ministerijos atstovai, ir Mauricijuje dirbantis Lietuvos garbės konsulas, ir vietos pareigūnai. Visi artimuosius nuramino, kad A. Murauskaitei neteks susitikti su žmogaus gyvybei pavojų keliančiais plėšrūnais.

Vasario 9 dieną salos džiunglėse pasiklydusi A. Murauskaitė apie taip pranešė artimiesiems telefonu. Merginos sesuo atskleidė, kad saloje gana prastas telefono ryšys, tad mergina apie tris valandas kopė į kalną, kad galėtų paskambinti ir paprašyti pagalbos. Ji papasakojo artimiesiems, kad pasiklydo, papasakojo apie vietovę į kurią keliavo. Deja, jos mobiliojo telefono baterija išsikrovė ir kurį laiką mergina nebuvo pasiekiama. Tai apsunkino paiešką.

Šeštadienį paieškai kliudė ir lietus, tačiau vos oro sąlygos leido, pareigūnai vėl leidosi žvalgyti vietovių, kur galėtų būti A. Murauskaitė.

Aktyvi jos paieška pradėta penktadienį, vasario 9 dieną, vos gavus pranešimą apie įvykį.