Savaitės pradžioje intensyviai pradėjo darbuotis policijos pareigūnai. Ketvirtadienį prie operacijos prisijungė Viešojo saugumo tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pajėgos. Tikrinami visi Vilniaus taboro lankytojai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Saulius Klebavičius sako, kad jau pirmąją masinės operacijos dieną sulaikytųjų skaičius įspūdingas.

„Tikslas yra mažinti narkotinių medžiagų vartojimą ir patekimą į taborą. Yra surašyti 44 protokolai už narkotikų vartojimą“, - sakė S. Klebavičius.

Trečiadienį įkliuvo ir vienas narkotikų platinimų įtariamas asmuo, policija pradėjo baudžiamąją bylą.

Nuo narkotikų priklausomi asmenys, anot pareigūno, nebe taip masiškai traukia į taborą, tačiau skaičiai vis tiek šokiruojantys. Kodėl? Anot pareigūno, sulaikius narkotikų vartotojus, teismai jiems skiria baudas ir viskas tuo pasibaigia. Gydymas - ne policijos ar teismo reikalas. Priversti gydytis, pagal mūsų įstatymus, niekas negali. Tad pareigūnai gali tik kiek įmanoma apsunkinti jiems gyvenimą, keldami vis daugiau kliūčių gauti narkotinių medžiagų. 

Matydami policijos pareigūnus į taborą traukiantys nuo narkotikų priklausomi asmenys stengiasi apeiti uniformuotus tvarkos sergėtojus, tad netingi keliauti miškais, ieško nišos, kur dar galima prasmukti. Pareigūnas sako žinantys, kad narkomanai itin atkaklūs. Kai kurie nė nesitraukia iš taboro ir vergauja romams, kad tik galėtų gauti dar vieną prie mirties vis artinančią „dozę“.

Įvairių tarnybų pareigūnai planuoja mažiausiai savaitę būti galvos skausmu narkotikų vartotojams. Tokios operacijos imtasi po to, kai tabore ir jo prieeigose per porą savaičių mirė devyni asmenys. Manoma, kad mirusieji perdozavo gavę per daug gryno heroino.