Per policijos operaciją Lazdijų rajone buvo sustabdytas krovininis automobilis „Mercedes-Benz Sprinter“. Jis vyko iš Jungtinės Karalystės per Lenkiją į Lietuvą.

Automobilį vairavo Jurbarko gyventojas. Automobiliu gabenamose siuntose rasti paslėpti vakuuminiai paketai. Juose aptikta apie 14 kilogramų kanapių.

Į vakuuminius paketus supakuotos kanapės buvo užpiltos kava, kad pareigūnų tarnybiniai šunys neužuostų gabenamų narkotikų. Taip pat automobilyje rastas paslėptas vakuuminis paketas su labai dideliu kiekiu metamfetamino.

Be to aptikti 3 paketai su paslėpta 42 tūkstančių svarų sterlingų (50 tūkstančių eurų) grynųjų pinigų kontrabanda. Per kratas sulaikytojo namuose rastas didelis kiekis psichotropinės medžiagos – amfetamino.

Marijampolės kriminalistai su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnais sulaikė Klaipėdos rajono gyventoją. Jis yra siejamas su narkotinių medžiagų kontrabanda.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abiem sulaikytiems įtariamiesiems teismas skyrė suėmimą.

Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Nomeda Urbonavičienė. Už šį nusikaltimą gresia nuo dešimties iki aštuoniolikos metų laisvės atėmimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)