Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Orlandas Butkus DELFI sakė, jog dar negalima atskleisti įtariamos žmogžudystės tyrimo detalių, nužudymo motyvų.

Ir trenerį, ir įtariamąjį žudiką (gim. 1969 m.) pareigūnai apibūdina kaip „normalius žmones“. Tiesa, įtariamasis seniau yra turėjęs reikalų su teisėsauga – buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl alimentų nemokėjimo.

Nustatyta, kad balandžio 15-osios vakarą G. Fitingovas su įtariamuoju vakarojo, išgėrinėjo. Trenerio artimieji sunerimo tą patį vakarą, kai jis negrįžo namo. Kitą dieną, balandžio 16-osios vakarą jie kreipėsi į policiją. O balandžio 17-osios naktį įtariamasis buvo sulaikytas savo namuose, kur, kaip įtariama, buvo įvykdyta žmogžudystė. Namuose atlikus kratą rastą įkalčių. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, prie sodybos esančiame tvenkinyje rastas kruvinas kilimas.

Penktadienį įtariamąjį teismas leido suimti vienam mėnesiui. Tačiau jis neatskleidžia, kur paslėpė lavoną.

Policijos pareigūnai, kuriems į pagalbą atėjo ugniagesiai, kariai savanoriai, šauliai, medžiotojai, sportininkai ir kt., jau kelias dienas ieško kūno: šukuojami miškai, tikrinami pelkynai.

Pareigūnai prašo žmonių, balandžio 16 d., nuo 00 val. iki 18 val., Rokiškio rajone, Žiobiškio, Stirniškių, Kazliškių kaimų apylinkėse pastebėjusių mėlynos spalvos automobilį „VW Sharan“ (valstybinis numeris KJZ 468), galbūt netgi užfiksavusių jį vaizdo registratoriais, kuo skubiau paskambinti tel. 8 700 62 360, 112 arba el. p. orlandas.butkus@policija.lt.