Iškart po įvykio L. Jablonskas buvo suimtas maksimaliam, 3 mėnesių terminui. Spalio pradžioje suėmimas buvo pratęstas dar mėnesiui. Ši sankcija galioja iki lapkričio 3-iosios. Kaunietis skundė teismo sprendimus dėl kardomosios priemonės, tačiau iki šiol visi jo skundai buvo atmesti.

Tai reiškia, kad teismo proceso pradžios L. Jablonskas lauks areštinėje – pirmas posėdis Kauno apylinkės teisme numatytas spalio 23 dieną.

DELFI primena, kad tragiška avarija įvyko liepos 3-iosios vakarą, Važiuodamas Baltų prospektu L. Jablonskas nepraleido per perėją ėjusios mergaitės su mama.

Vaikino vairuojamas „BMW 525D“ į žmones rėžėsi taip stipriai, kad moters palaikai nulėkė apie pusšimtį metrų nuo perėjos. Atskubėję medikai jau nieko negalėjo padėti nei mergaitei, nei jos mamai – abi žuvo vietoje.

Pagal oficialiai nepatvirtintą informaciją, vienas automobilis ties pėsčiųjų perėja pirmoje eismo juostoje sustojo praleisti pėsčiųjų, tuo tarpu L. Jablonskas antra eismo juosta lėkė kaip lėkęs. Tai baigėsi tragiškai.

Nustatyta, kad nelaimės metu vaikinas nebuvo apsvaigęs nei nuo alkoholio, nei nuo narkotinių medžiagų.

Iki šio tragiško įvykio vos per dvejus metus už vairo L. Jablonskas buvo patekęs į dar dvi avarijas. Vienos iš jų metu L. Jablonsko vairuojamas „VW Golf“ Minkovskių gatvėje rėžėsi į stulpą. Per stebuklą, nei J. Jablonskas, nei kartu su juo važiavęs jaunuolis nenukentėjo.