Anot prokuratūros, ikiteisminio tyrimo duomenimis, nuo 2018 metų lapkričio iki 2020 metų rugsėjo buvęs įmonės gamybos direktorius, įtariama, davė neteisėtus nurodymus pavaldiniams ne mažiau kaip 4 tūkst. tonų atliekų, kurios turėjo būti sudegintos, įmaišyti į techninį kompostą ir nemokamai priduoti į Šiaulių regiono nepavojingų atliekų sąvartyno kaupą.

Įtariama, kad bendrovė suklastojo aktus ir išrašė ŠRATC PVM sąskaitas-faktūras už tikrovėje neatliktas arba netinkamai atliktas atliekų tvarkymo paslaugas.

Remiantis tyrimo duomenimis, tokiu būdu buvęs UAB gamybos direktorius galimai įmonės naudai įgijo ŠRATC priklausantį turtą, t. y. ne mažiau kaip 124 tūkst. eurų be PVM.

Valstybė už atliekas, išvežtas į sąvartyno kaupą kartu su techniniu kompostu, negavo ne mažiau kaip 40 tūkst. eurų mokesčių už aplinkos teršimą sąvartyne šalinamomis atliekomis.

Tuometinis ŠRATC direktoriaus pavaduotojas, manoma, neužtikrino bendrovės veiklos priežiūros ir kontrolės bei leido darbuotojams nesilaikyti atliekų priėmimo tvarkos reikalavimų.

Už apgaule įgytą didelės vertės svetimą turtą numatomas laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Už dokumentų klastojimą ir disponavimą jais, jeigu dėl to buvo padaryta didelė žala, numatomas laisvės atėmimas iki šešerių metų. Netinkamai atlikęs tarnybos pareigas asmuo gali būti baudžiamas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją