Penktadienį L. Stankūnaitė socialiniame tinklalapyje „Facebook“ išplatino dar sausio 20 d. darytą įrašą, kuriame ji pareiškė, jog Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) ne kartą prašė panaikinti valstybės apsaugą, tačiau šis prašymas taip ir liko nepatenkintas.

„Taip, buvo įteiktas prašymas panaikinti apsaugą, bet pareigūnai nesutiko, argumentuodami apie kylančias grėsmes – ji iki šiol yra saugoma“, – DELFI teigė L. Stankūnaitei atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas. „Esame iškankintos ir išvargintos, nukentėjusios ir netekusios savo artimųjų, su dukrele esame labai pavargusios, ir mano šeima taip pat, – teigia ji. – Iš LKPB girdžiu nuolatinius pažadus, kurie tarsi kaip lietus į tuščią kibirą – visiškai tuščia viskas. Mano sveikata kiekvieną dieną vis blogėja, mano alergija pradėjo labai stipriai ūmėti, kiekvieną dieną, tris mėnesius vaikštau ištinusiomis akimis, kankina baisus skausmas, galvos skausmas, širdį skauda, jaučiuosi labai blogai, kankina nemiga. Matau, kaip kenčia mano dukrelė – jai nuolat skauda galvą, pilvą, mes labai kankinamės, gyvendamos taip apsaugoje, nes visiškai niekur negalime eiti, esame stipriai apribotos, negalime bendrauti su artimaisiais, gyvename nepelnytą gyvenimą. Esame nukentėjusios, o gyvename įkalintos“.

„Mūsų teisės ir interesai yra niekinami, esame nevertinamos, – teigia ji. – Nežinau, kaip pasakyti, yra sunku kalbėti, bet matau valstybės silpnumą mūsų atžvilgiu – nieko nedaryti, o pataikauti galimai Neringai Venckienei ir jos partijai. Todėl šio įrašo tikslas išsakyti savo baimę, nes nepasitikiu LKPB, bijau, kiekvieną kartą bijau – esu ne kartą prašiusi atsisakyti apsaugos, bet to man jie neleidžia padaryti“.

„Turime pakankamai daug informacijos, kad šiandien dienai yra nuolatiniai grasinimai susidoroti, bandymai sužinoti, kur gyvena mergaitė, organizuoti jos pagrobimą. Dėl to buvo jos prašymas atmestas, su tuo sutiko ir vaiko teisių apsaugos darbuotojos“, – penktadienį sakė LKPB viršininkas Algirdas Matonis.

lrytas.lt duomenimis, L. Stankūnaitę remiančius „Facebook“ puslapius administruojančios internetinės draugės moterį jau kurį laiką įkalbinėjo atsisakyti apsaugos ir su dukra persikraustyti pas jas, greičiausiai į Jungtinę Karalystę, kurioje pačios gyvena. Praėjusį ketvirtadienį jos atvyko į Vilnių - ketinta L. Stankūnaitę ir jos dukrą išgabenti į užsienį. Tačiau policijai nepanaikino apsaugos. Supratus, kad kelionė nepavyks, buvo griebtasi atsarginio plano – „Facebook“ išplatintas įrašas, esą L. Stankūnaitė bijo KPB pareigūnų. Tačiau tai nepakeitė pareigūnų nuomonės, L. Stankūnaitei teko grįžti į slaptą butą.