Ketvirtadienio naktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Suvalkai–Marijampolė ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos sav. sustabdė patikrinti automobilį „Hyundai Tucson“.

Iš Lenkijos važiavusį visureigį su JK valstybinio numerio ženklais vairavo 32-ejų lietuvis, gyvenamąją vietą deklaravęs Marijampolės savivaldybėje, bet gyvenantis Kaune.

Pasieniečiams jis pateikė savo asmens pasą, vairuotojo pažymėjimą ir automobilio registracijos liudijimą. VSAT pareigūnams įtarimą sukėlė visureigio identifikacinis kodas (VIN), ant jo matėsi dažymo požymių.

Patrynus skiedikliu, dažų sluoksnis nusivalė. Pasieniečiai įtaria, jog suklastota ir duomenų lentelė (lipdukas), užklijuota kairėje pusėje, prie vairuotojo durelių, ir lipdukas su VIN kodu, esantis „Hyundai Tucson“ salone, ant priekinio stiklo.

Automobilį ir jo vairuotoją VSAT pareigūnai pristatė į Kalvarijos pasienio užkardą ir ten apklausė. Vyras pasieniečiams paaiškino, neva Londone susitikęs su žmogumi, kurio žinąs tik vardą, ir paprašiusiu „Hyundai Tucson“ nuvaryti į Šančius Kaune.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras.

Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Jei nustačius tikrąjį visureigio VIN kodą paaiškės, kad šis automobilis pavogtas Jungtinėje Karalystėje, įtarimai gali būti perkvalifikuoti į nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto realizavimą. Už tai gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Visureigį vairavęs vyras po apklausos paleistas, skyrus jam rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą. Sulaikytas automobilis saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Kol kas nežinomi sulaikyto „Hyundai Tucson“ gamybos metai, bet dvejų–trejų metų tokio visureigio rinkos kaina, priklausomai nuo komplektacijos ir būklės, gali būti apie 30 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją