RSPCA pripažįsta, kad neturi jokių šaltinių, leidžiančių išsiaiškinti paslaptingą kaltininką, kuris nusitaikė į Streathamo, Bexley, Dagenhamo ir Kento rajonų kates.

„Tiesą sakant, neįsivaizduoju, koks žmogus tai daro. Tai tikrai nemalonu ir katėms, ir jų šeimininkams. Man plyšta širdis, žinant, kad yra žmonių, kurie taip elgiasi su gyvūnais. Tai verčia mane abejoti jų, kaip žmonių, charakteriu, taip pat nerimauju dėl to, kas gali atsitikti vėliau, – sakė Natasha McPhee, „Animals Lost and Found“ įkūrėja. – Dauguma kačių grįžta persigandusios, kai kurie šeimininkai turi vaikščioti pas veterinarus, nes katės yra sutrikusios“.

N. McPhee sukūrė žemėlapį, kuriame užfiksuoti visi įvykiai. Patrick Hamby, RSPCA vyriausiasis inspektorius, paragino savininkus naktimis laikyti savo augintinius namuose ir pranešti apie incidentus policijai arba labdaros organizacijai.

„Gali būti, kad mes negalėsime ką nors padaryti iš karto, nes labai sunku, jei neturite jokių įrodymų, bet tai leidžia mums žinoti, kas vyksta ir kuriose srityse tai vyksta, kad galėtume daugiau susitelkti tose srityse“, - sakė jis BBC. Jei katė buvo nuskusta, ją būtų turėjęs laikyti nepažįstamas žmogus, o tai katei sukeltų didelį stresą. Jūsų katė gali rodyti užpuolimo požymius – nebenori eiti į lauką arba nori daug rečiau“.