Prieš pat nelaimę 27 metų lietuvė telefonu kalbėjosi su savo vaikinu 36 metų Ričardu Š.

„Erika buvo labai protinga, graži ir rūpestinga mergina, kurios laukė tikrai šviesi ateitis. Tragedijos rytą ji man sakė sapnavusi blogą sapną – apie mano mirtį. Ji buvo šiek tiek sukrėsta, tačiau nuraminau, kad neverta jaudintis“, – teigia lietuvės širdies draugas.

Lietuvoje ekonomiką studijavusi E. Skusevičiūtė į Jungtinę Karalystę atvyko aplankyti Vulidže gyvenančio vaikino. Žūties dieną – 2013 metų spalį – pora minėjo 10-ąsias draugystės metines.

Voltamstou teismas praeitą savaitę išgirdo koronerio išvadą – mergina po traukiniu žuvo praėjus 12 sekundžių po nukritimo ant 17-osios platformos bėgių.

Vienas traukinio keleivis perspėjo atsakingą darbuotoją, kuris paspaudė pavojaus signalą. DLR vadovas Rory O‘Neilas teigia: net ir tuo atveju, jeigu būtų buvęs mašinistas, kuris galėjo stabdyti traukinį, nėra įrodymų, kad traukinys būtų spėjęs laiku sustoti. DLR traukiniai valdomi kompiuteriu.

Koronerė Shirley RadCliffe lietuvės mirtį įvardijo kaip nelaimingą atsitikimą. Jau pirminėse išvadose buvo kalbama apie sveikatos sutrikimus. Po išsamaus tyrimo balandžio mėnesį pateiktas galutinis atsakymas.