Ketvirtadienio naktį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Vilniaus oro uosto pasienio užkardos pareigūnai, dirbę Kauno oro uosto pasienio kontrolės punkte, tikrino keleivių, atskridusių iš Jungtinės Karalystės, asmens dokumentus. Vieną jų, jau praėjusį automatinius patikrinimo vartus atvykimo salėje, pasieniečiai pasirinko papildomai patikrinti.

VSAT pareigūnams įtarimą sukėlė nervingas jauno kauniečio elgesys – keleivis akivaizdžiai vengė akių kontakto su jį stebėjusiu pasieniečiu.

Pasieniečiams pateikęs Lietuvos piliečio pasą vyras buvo nukreiptas į antrą dokumentų liniją, kur buvo patikrintas nuodugniai.

VSAT pareigūnams apžiūrėjus šio vyro rankinį bagažą ir paprašius pateikti turimus daiktus, keleivis padavė piniginę. Joje rasta Latvijos asmens tapatybės kortelė, išduota asmens, kurio vardas ir pavardė labai primena pateikėjo, tiktai pora metų vyresnio, vardu. Tačiau nuotrauka šiame dokumente visiškai atitiko kauniečio išvaizdą.

Vyras pasieniečiams prisipažino šią klastotę įsigijęs Jungtinėje Karalystėje iš pažįstamo rumuno tam, kad galėtų patekti į naktinius pasilinksminimo klubus.

Keleivį VSAT pareigūnai sulaikė. Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką numatyta bauda, areštas ar laisvės atėmimas iki trejų metų.

Po apklausos kaunietis paleistas skyrus jam kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją