Netinkamai įžeminta elektros srovė kainavo gyvybę šešiamečiui – berniuką elektra nutrenkė besimaudantį vonioje, nors blogai prijungta skalbimo mašina veikė net ne vonios kambaryje, o kitame namo aukšte.

Specialistai teigia, kad elektra iki vonios atitekėjo per kanalizacijos vamzdžius, o norint tokių nelaimių išvengti, elektros prietaisus namuose reikėtų prijunginėti ne patiems, bet tokius darbus patikėti profesionaliems elektrikams.

„Tas vaikas, kaip ir atėjęs, iškart atsistojo, įlipo į vonią turinčią įtampą. Jis, matomai, kai pasileido vandenį praustis, vanduo pradėjo bėgti, sunku pasakyti, ar per vandenį srovė pratekėjo per jį, ar prisilietus prie krano“, - LNK žiniose teigė Valstybinės energetikos inspekcijos inžinierius Vidimantas Vaišnys.

Pasak elektros specialisto, srovės įžeminimo namie faktiškai nebuvo, nes elektrą bandyta įžeminti per kanalizacijos vamzdį, kurio dalis buvo plastikinė, tad nuo veikiančios skalbimo mašinos srovė vamzdžiais atitekėjo į vonią ir nutrenkė joje buvusį berniuką.

„Kaip ir buvo tas įžeminimas, buvo prijungtas, bet netinkamai. Gal savininkas, kaip ir rado tą įžeminimą, bet jis buvo sumontuotas nekvalifikuoto specialisto. Tai buvo buitiškai“, - sakė V. Vaišnys.

Vaikų gydytojo teigimu, namuose patiriamos elektros traumos retai būna mirtinos, bet baigiasi giliais nudegimais.

Pasak vaikų chirurgo Dainiaus Geležausko, nuo įvairių elektros prietaisų namie dažniausiai nukenčia mažyliai, susidomėję elektros lizdais ar pasiekę nesaugiai padėtus elektros laidus. Vyresni vaikai nukenčia stipriau, kai nepaisydami perspėjimų bando lįsti į elektros pastotes ar stotyse užsiropščia ant traukinių. Tokiose vietose mirtina elektros srovė trenkia net per atstumą.