Nusikaltimas įvykdytas prieš dvejus metus, tačiau iki šiol neatskleistas. Vyro lavoną su akivaizdžiomis smurto žymėmis galvoje rado jo sugyventinė su sūnumi.

Moteris dar ir šiandien puikiai atsimena ir rodo, kaip aptiko gyvenimo draugo kūną. Tyrimas, anot jos, ilgai nesistūmėjo į priekį.

Po Samantos Rakauskaitės nužudymo, sulaikius Šarūną Žemaitį, viešojoje erdvėje ir linkuviškių lūpose ėmė sklisti kalbos, esą įtariamasis prisidėjęs ir prie mokyklos sargo nužudymo. Dėl šio nusikaltimo po dviejų metų susizgribusi teisėsauga jam oficialiai pareiškė įtarimus.

Koks buvo pagrindas pareikšti įtarimus, prokuratūra kol kas neatskleidžia. Neoficialiomis žiniomis, vakar kriminalistai lankėsi Š. Žemaičio namuose, kuriuose galimai ieškota įkalčių. Ar jų buvo rasta ir ar įtariamasis pats prisipažino – lieka neaišku.

Policija atskleidžia, kad per dvejus metus nuo tyrimo pradžios įtarimai nužudžius sargą buvo pareikšti keliems asmenims, bet nepasitvirtino.

Oficialiai kalbėti nesutikę linkuviškiai sako, kad Š. Žemaitis – pagarsėjęs vagis. Viena šeima dėl vagystės netgi kreipėsi į policiją, tačiau Žemaičio atveju tyrimas nebuvo pradėtas.