Bute pareigūnai rado sumuštą neblaivų M. T. (gim. 1976 m.). Vyras papasakojo, kad sausio 10-osios vakare, apie 23 val., Savanorių pr., prie naktinės parduotuvės susipažino su dviem jaunuoliais, kuriuos pakvietė pas save į namus išgerti.

Paryčiais tarp jų kilo konfliktas, jaunuoliai buto šeimininką sumušė, susirinko įvairius daiktus ir išėjo. O sumuštasis paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą. Greitoji pagalba jį nuvežė į ligoninę (ten jam nustatytos daugybinės galvos žaizdos).

Netrukus, 6.16 val., tas pats patrulių ekipažas gavo iškvietimą į gretimą Statybininkų gatvę. Buvo pranešta, kad lifte užsidarė kažkokie jaunuoliai, triukšmauja, keikiasi ir nieko neįsileidžia. Atvykusiems policininkams triukšmadariai paaiškino, kad liftas užstrigo.

Teko kviesti liftų avarinės tarnybos darbuotojus. Šiems atidarius liftą paaiškėjo, kad viduje - du jaunuoliai, jie turėjo kompiuterį. Patruliams, ką tik buvusiems netoliese įvykdyto apiplėšimo vietoje, kilo įtarimų, jie nusprendė patikrinti, ką dar turi šie vaikinai.

Paaiškėjo, kad jie turi daugybę apiplėštojo M. T. daiktų: kompiuterį, du telefonus, pasą, banko kortelę, laikrodžius, akinius, fotoaparatą, kirpimo mašinėlę, feną, megztinį, net kojines, rankšluosčius ir smilkalus. Ant vieno iš jaunuolių drabužių rasta kraujo.

Abu nepilnamečiai (gim. 2000 ir 1999 m.) sulaikyti.