Vėlyvą pirmadienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų PKP tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiuojančio automobilio „Dodge Ram“ ir jo vairuotojo asmens dokumentus. Pikapą vairavo į Baltarusiją keliaujantis 54-erių Rumunijos pilietis, turintis ir Ukrainos pilietybę. Tikrindami vairuotojo daiktus, pasieniečiai rado dar vieną dokumentą – Italijos asmens tapatybės kortelę, išduota to paties asmens vardu. Įtariama, jog šis dokumentas – padirbtas.

Automobilio vairuotoją, įtariamą asmens dokumento klastojimu ar jo panaudojimu, VSAT pareigūnai sulaikė 48-ioms valandoms. Artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas, kokias kardomąsias priemones šiam užsieniečiui skirti.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Griežčiausia įstatyme numatyta bausmė už minėtą nusikalstamą veiką – laisvės atėmimas iki ketverių metų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją