Lietuvos kriminalinės policijos biuras paruošė kriminalinės žvalgybos mokymų projektą, kurio įgyvendinimas pradedamas vasario 3 d. Į penkių dienų mokymus Kauno mieste susirinks pirmoji kriminalinės žvalgybos mokymuose dalyvausianti kriminalinę žvalgybą vykdančių pareigūnų grupė.

Ankstesnę kriminalinės žvalgybos mokymų programą keičia nauja, moderni į praktinių žinių ir gebėjimų tobulinimą orientuota programa.

Per metus planuojama apmokyti apie 1350 pareigūnų, vykdančių kriminalinę žvalgybą. Kiekvieną savaitę planuojama apmokyti dvi grupes po 20 pareigūnų. Penkių dienų kriminalinės žvalgybos mokymuose kasmet turės dalyvauti visi pareigūnai privalantys vykdyti kriminalinę žvalgybą, atitinkamai, numatyta, kad kriminalinės žvalgybos mokymų programos turinys bus keičiamas kiekvienais metais.

Policijos departamentas informuoja, kad didžioji dalis mokymų bus skirta praktinėms užduotims, siekiant ugdyti kriminalinės žvalgybos pareigūnų veiklos specialiąsias kompetencijas, o būtent gebėjimus parinkti ir taikyti kriminalinės žvalgybos informacijos rinkimo būdus, naudoti technines priemones, tinkamai bendrauti su įvairių kategorijų asmenimis (slaptai bendradarbiaujančiais, interesantais, nukentėjusiais, liudytojais, įtariamaisiais, įvairaus amžiaus, lyties, socialinio ir ekonominio statuso, pažiūrų, kultūros, religijos ir kt. asmenimis), išmanyti tiek kriminalinės žvalgybos apklausos, tiek ir baudžiamojo proceso dalyvių apklausos taktiką ir psichologinio kontakto užmezgimo būdus ir metodus, kriminalinės žvalgybos informacijos panaudojimo galimybes.