Trečiadienį po pietų Vilniaus oro uoste dirbę VSAT pareigūnai gavo žinių, kad iš Frankfurto atskrendančiame lėktuve yra grąžinamas žmogus.

Iš Vokietijos jis buvo išsiųstas už ten padarytą nusikaltimą. Dokumentus tikrinę pasieniečiai išsiaiškino, kad nebaigtų reikalų su teisėsauga 28-erių kaišiadorietis turi ir Lietuvoje. Nuo birželio vidurio jauno vyro ieško sostinės policija. Įtariama, kad jis padarė nusikaltimą.

Pasieniečiai vyrą sulaikė ir atvesdino į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Tą pačią dieną kaišiadorietis buvo perduotas atvykusiam policijos konvojui.

Kai kurie gimtinėje prisidirbę Lietuvos piliečiai tikisi pasislėpti užsienyje. Bet ir ten dažnai įkliūva ir būna deportuoti. Kita dalis tokių emigrantų į tėvynę grąžinami pagal Europos arešto orderį.

Šiemet per daugiau kaip 8 mėn. VSAT pareigūnai jau sulaikė 811 žmonių, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos. Iš jų net 640 pasieniečiams įkliuvo Lietuvos oro uostuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją