Gydytojai pranešė policijai, kad į universitetinę ligoninę buvo atėjusi moteris, kuri skundėsi pilvo skausmais ir kraujavo, tačiau neprisipažino pagimdžiusi vaiką.

Į ligoninę moteris atėjo šeštadienį ryte, kartu su savo sužadėtiniu. Ją apžiūrėjusiems gydytojams nekilo abejonių, jog moteris pagimdė vaiką. Policija nedelsdama pradėjo tyrimą ir paskelbė kūdikio paiešką. Pareigūnai apieškojo moters namus ir jos darbovietę.

Negyvas kūdikis buvo rastas konteineryje šalia viešbučio, kuriame pastaruosius keturis mėnesius moteris dirbo kambarine. Pareigūnai mano, kad kūdikis viešbutyje gimė gyvas. Kol kas dar nebuvo atliktas skrodimas, tad tiksli mirties priežastis dar nepaaiškėjo.

Policija pranešė, kad moteris slėpė savo nėštumą nuo visų, taip pat ir nuo savo sužadėtinio. Viešbučio valdytojas pasakė, jog moters bendradarbiai nė neįtarė, kad ji laukiasi.

Islandijos Baudžiamojo kodekso 212 straipsnyje teigiama, kad motinai, kuri iš baimės, streso ar dėl nestabilios psichikos sukėlė aplinkybes, sąlygojusias jos naujagimio mirtį, gresia iki šešių metų laisvės atėmimas.

Reikjaviko apygardos teismas nurodė, kad moteriai būtų atlikta psichiatrinė ekspertizė. Jos sužadėtinis šiandien iš areštinės buvo paleistas.

Dėkojame DELFI skaitytojai už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją