Šeštadienį apie 22.20 val. Vilniaus oro uosto pasieniečiai tikrino reisu iš Maskvos atskridusių keleivių dokumentus. Vienas jų VSAT pareigūnams pateikė 27-erių Nigerijos piliečiui išduotą pasą bei šio asmens vardu išduotą leidimą gyventi Belgijoje. Pastarasis dokumentas suteikia teisę patekti į Šengeno erdvę jai nepriklausančios šalies piliečiams.

Oro uosto pasieniečiai nustatė, kad belgiškas dokumentas, įtariama, yra suklastotas. Nigerijos pilietis buvo sulaikytas.

VSAT Vilniaus rinktinėje dėl suklastoto dokumento pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sekmadienį pasieniečiai kreipėsi į teismą dėl užsieniečio suėmimo. Nigerijos pilietį leista suimti 2 mėnesiams.

Sekmadienį Zarasų pasieniečiai sulaikė keturis kirgizus, kurie neteisėtai pateko į Lietuvą. VSAT Šiaulių rinktinės Zarasų užkardos pareigūnai prie sienos su Latvija, Zarasų rajono kelyje Zarasai - Daugpilis, patikrinimui sustabdė automobilius „Audi 100“ ir „Mercedes Benz E 230“.

Patikrinę keleivių dokumentus VSAT pareigūnai nustatė, kad 29-erių ir 32-ejų metų Kirgizijos pilietės bei 30-ies ir 33-ejų metų jų tautiečiai per Lietuvos teritoriją vyko neturėdami vizų. Patikrinę sulaikytųjų duomenis per informacines bazes pasieniečiai išsiaiškino, kad nei kirgizai, nei jų automobiliai nėra paieškomi.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad kirgizai į Lietuvą pateko iš Lenkijos - abiem šalims tapus Šengeno erdvės narėmis nuolatinė dokumentų kontrolė čia panaikinta.