Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai šį asmenį įtaria 2001 metais Lietuvoje padarius dvidešimt dvi nusikalstamas veikas.

Prokuratūra informuoja, kad R. Zamolskiui inkriminuojamas ne vienas nužudymas, vagystės, plėšimai, neteisėtas asmens laisvės ribojimas, prekyba ginklais, disponavimas narkotinėmis medžiagomis (kaltinimai pagal: Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 2, 5, 6, 7, 9, 10 punktus, 146 straipsnio 2 dalį, 178 straipsnio 1, 2 dalį, 180 straipsnio 3 dalį, 187 straipsnio 2, 3 dalį, 253 straipsnio 2 dalį, 259 straipsnio 1 dalį ir 300 straipsnio 2 dalį).

Apie vieno pavojingiausių Lietuvos nusikaltėlio sėkmingą sulaikymo operaciją Rusų žiniasklaida paskelbė rugpjūčio 20 d. Pranešta, kad sulaikytas itin pavojingas žudikas iš Lietuvos R. Zamolskis. Jo ieškota daugiau nei dešimt metų. Jį sulaikyti pavyko tik peršovus. Vyras neketino pasiduoti.

Vienas ieškomiausių nusikalėlių Rusijoje gyveno pakeitęs vardą. Įtariama, kad Rusijoje jis taip pat vykdė nusikaltimus. Po R. Zamolskio sulaikymo Rusijos operacijos žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad Jekaterinburge jis sulaikytas kai atvyko į Uralo sostinę, kad likviduotų Ivaną Obuchovą – žmogų, artimą vienam iš organizuoto nusikalstamumo susivienijimo „Uralmaš“ įkūrėjų Aleksandrui Kukoviakinui.

A. Kukoviakinas yra Tatjanos Rusinos, vadovaujančios 4-ajai daržovių bazei, komandos lyderis. I. Obuchovas tvirtina, kad R. Zamolskį užsakė priešininkai, kovojantys dėl maisto produktų bazės ir artimi kitam „Uralmaš“ grupuotės lyderiui Sergejui Kurdiumovui. Ekonominis konfliktas dėl daržovių bazės, kuri ir anksčiau trenkė kriminaliniu kvapeliu, pereina į vidinį žiaurios Uralo gaujos karą. Smulkiau apie tai rašoma UralPolit.ru straipsnyje. Visgi vykdomasis bendrovės „Uraltorgsnab“ direktorius Michailas Šestakovas tokius duomenimis, išvadino absurdišku melu.

Trijų dešimtmečių senumo medikų įrašai byloja, kad R. Zamolskis turėjo psichikos problemų. Ši aplinkybė Zamui nuolat padėdavo likti nenubaustam, priešingai nei jo bendrams.