Brolio name turėdamas kambarį ir žinodamas, kad vaikai – trys mergytės ir du berniukai – serga silpnaprotyste, dėdė naudojosi sunkia savo brolio materialine padėtimi. Vaikams jis už savo seksualinių įgeidžių tenkinimą mokėdavo nuo 10 iki 100 zlotų, dažniausiai atiduodamas juos savo aukoms. Šie pinigus vėliau perduodavo tėvams ir pasakodavo, ką su jais dėdė darė.

Visa tai tęsėsi 10 metų. Žinodami apie pedofilo elgesį, kuris dažniausiai savo seksualinius poreikius tenkindavo, kai tėvų nebūdavo namuose, tėvai tylėjo. Juos tenkino gaunami pinigai, o ne vaikų likimas.

Pedofilui gresia iki 12 metų kalėjimo. Jis sulaikytas. Vaikai taip pat nuo tėvų izoliuoti, kurie taip pat sės į teisiamųjų suolą už tai, kad pasyviai stebėjo pedofilo elgesį.

Apie pedofilijos suklestėjimą Lenkijoje rašo ir dienraštis „Rzeczpospolita“. Pastaraisiais metais Lenkijoje trečdaliu padaugėjo pranešimų apie seksualinį vaikų išnaudojimą – dienraštis cituoja šalies kompiuterių mokslo ir akademinio jaunimo ekspertų gautus duomenis, kurių žiniomis, pedofilija Lenkijoje braunasi į internetą.

Vien tik šių metų pirmą pusmetį užregistruoti 626 atvejai, kai pedofilai savo aukų ieško internete. Manoma, jog jiems veiklą palengvina ir patys tėvai, įdėdami į interneto puslapius savo vaikų nuotraukas.

Lenkijos policijos duomenimis, visų seksualinių nusikaltimų aukų Lenkijoje pernai 90 proc. sudarė vaikai ir paaugliai iki 15 metų. Pedofilų aukomis Lenkijoje 2012 metais tapo 7426 nepilnamečiai.