Sausio 31 d. apie 19.30 val. Vilniaus oro uosto aviacijos saugumo budėtojas pranešė, kad Rodūnios kel. 2, Vilniuje, oro uosto išvykimo salėje patikros punkte, asmuo pasakė, kad žmonos kepurė pilna trotilo.

Nuvykus į vietą, aviacijos saugumo pamainos viršininkė nurodė minėtą keleivį. Keleivis, Latvijos Respublikos pilietis, V. V., skrendantis reisu į Dubliną paaiškino, kad nepagalvojęs pajuokavo.

Pakartotinai patikrinus minėtą keleivį, draudžiamų daiktų nebuvo rasta. Iš V. V. buvo paimtas paaiškinimas. Lėktuvo įgulos sprendimu minėtam keleiviui nebuvo leista tęsti kelionę. Aviacijos saugumas piliečio V. V. žmonos nesulaikė.

Naktį ne protingiau sumanė pajuokauti dar vienas žmogus. Prieš antrą valandą nakties bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs žmogus pranešė, kad esą Vilniuje, Mindaugo gatvėje esančiame prekybos centre „Maxima“ įvyks sprogimas, esą ten padėta bomba.

Policijos pareigūnai evakavo parduotuvės lankytojus ir darbuotojus. Apie valandą parduotuvės patalpas tikrinę Lietuvos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai pranešė, kad jokio sprogmens nebuvo.

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę gresia baudžiamoji atsakomybė.