Penktadienio popietę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Marijampolė – Suvalkai ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos sav. patikrinti sustabdė automobilį „Audi A6“ latviškais registracijos numeriais.

Mašiną vairavo 42-ejų Latvijos pilietis. Automobilis buvo prikimštas keleivių, salone visi netilpo – vieną pasieniečiai rado... bagažinėje.

Vairuotojas iš Latvijos į Vokietiją gabeno 27-erių ir 32-ejų Sirijos piliečius, jų tautiečiu prisistačiusį, bet kelionės dokumento neturėjusį 23-ejų vyrą, 39-erių Alžyro pilietį bei 46-erių Filipinų pilietę.

Neteisėtus migrantus per valstybės sieną gabenęs Latvijos pilietis teigė juos paėmęs Daugpilyje, kad nuvežtų į Vokietiją. Pasiekus kelionės tikslą, kiekvienas jų vairuotojui būtų sumokėjęs po 120 eurų.

Negalutiniais duomenimis, šis penketukas į Latviją neteisėtai pateko iš Baltarusijos, vedlio palydėti per šių dviejų valstybių sieną.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Penkis neteisėtus migrantus gabenusiam vyrui skirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams. Jo automobilis laikinai saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Vokietijos taip ir nepasiekę neteisėti migrantai buvo laikinai apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre. Trečiadienį juos planuojama perduoti kolegoms latviams.

Latvijos pilietį su penkiais jo keleiviais savaitgalį sulaikė Kalvarijos pasieniečiai. Už neteisėtą žmonių gabenimą per valstybės sieną vairuotojui iš Daugpilio gresia įkalinimas iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)