Trečiadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai patruliavo kelyje Marijampolė–Suvalkai ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos sav.

Čia einantis kelias veda į Lenkiją. Tamsoje pasieniečiai patikrino Lenkijos link važiavusio automobilio „Opel Zafira“ su latviškais valstybiniais numeriais ir jo vairuotojo dokumentus.

34-erių Rusijos pilietis turėjo leidimą laikinai gyventi Latvijoje. Atidarę automobilio bagažinę, VSAT pareigūnai joje rado dvi šlapias kuprines.

Vairuotojas pasieniečiams prisipažino, kad už 7 kilometrų, miške, paliko žmones. Nugabenęs juos iš Latvijos į Lenkiją, jis turėjo gauti po 700 eurų už kiekvieną žmogų.

Nuvykę į Rusijos piliečio nurodytą vietą, VSAT pareigūnai rado penkis Indijos piliečiais prisistačiusius vyrus be asmens dokumentų. Jiems esą yra nuo 19 iki 38 metų.

Vairuotoją ir migrantus pasieniečiai sulaikė.

Paaiškėjo, kad Indijos piliečiais prisistatantys vyrai į Latviją pateko neteisėtai kirtę sieną iš Baltarusijos. Pasinaudodami gabentojo paslaugomis, jie iš Latvijos per Lietuvą ir Lenkiją planavo pasiekti vieną iš Vakarų Europos valstybių.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką numatytas laisvės atėmimas iki 8 metų.

Indijos piliečiais prisistatę vyrai laikinai apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre.

Rusijos piliečiui penktadienį buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją