Teismo nuosprendyje skelbiama, kad jaunesnysis nuteistasis, dirbęs vienoje Druskininkų savivaldybės krovinių pervežimo įmonėje direktoriumi, ir jo tėvas, dirbęs toje pačioje įmonėje vadybininku, 2019 metų gegužės–birželio mėnesiais rengė ir dalyvavo 210 tūkst. kontrabandinių cigarečių pakelių krovinio gabenime iš Lietuvos Respublikos į Švedijos Karalystę.

Nustatyta, kad siuntos gabenimą vyrai nutarė patikėti su įmone darbo santykių neturinčiam asmeniui, kuriam perdavė krovininį vilkiką su puspriekabe bei neteisingais duomenimis užpildytą tarptautinį krovinių transportavimo važtaraštį.

Tų pačių 2019 metų birželį Mažeikiuose, Laisvės gatvėje, teisėsaugos pareigūnai sulaikė vairuotoją, krovininiu vilkiku gabenusį kontrabandines cigaretes. Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyti dar trys asmenys, prisidėję prie šios nusikalstamos veikos vykdymo. 2021 metų balandžio mėnesį šių kaltinamųjų atžvilgiu buvo priimtas apkaltinamasis nuosprendis, kuriuo jiems buvo paskirtos nuo 17,9 tūkst. eurų iki 27 tūkst. eurų dydžio baudos.

Teismas nuteistiesiems skyrė laisvės atėmimo bausmes – abu nuteisti kalėti 2 metų ir 6 mėnesių laikotarpiui. Abiem vyrams skirtos bausmės subendrintos iš dalies sudedant su Kauno apygardos teismo 2021 metų liepos 22 dienos nuosprendžiu paskirta bausme, todėl sūnui taip pat skirta ir 5 572 eurų dydžio bauda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją