Antradienį magistraliniame kelyje Bauskė–Panevėžys, ties Škilinpamūšio kaimu Pasvalio r., VSAT Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai patikrinti sustabdė ką tik iš Latvijos atvykusį automobilį „Toyota Prius“.

Transporto priemonę lietuviškais valstybinio numerio ženklais vairavo 21-erių kirgizas. Jis mūsų šalyje buvo teisėtai – turėjo laikinąjį leidimą gyventi Lietuvoje.

Vaikinas pareigūnams pateikė tvarkingus asmens dokumentus, bet kirgiziškas vairuotojo pažymėjimas pasieniečiams sukėlė abejonių. Nustatyta, jog tai – visiška klastotė. Blankas neatitiko dokumento pagaminimo reikalavimų, mikrotekstas buvo neaiškus, o vietomis – ir neįskaitomas. Apsauginis tinklelis atspausdintas rašaliniu spausdintuvu. Apžiūrėdami vairuotojo pažymėjimą pasieniečiai nustatė ir kitų neatitikimų.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai įstatymas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

„Toyta Prius“ vairuotojas naktį praleido areštinėje, o kitą dieną po apklausos buvo paleistas skyrus kardomąją priemonę – dokumento paėmimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)