Per tyrimą nustatyta, kad vėlų 2023 metų rugsėjo 5-osios vakarą bendrininkai atvyko į Kybartus. Ten degiu skysčiu apipylė ir padegė moters garažą.

Sudegė garažas ir jame buvę asmeniniai moters daiktai: automobiliai, techninė ir buitinė įranga, baldai, sodo ir sporto inventorius, pirties patalpa ir kt. Nuostoliai vertinami daugiau kaip 76 tūkst. eurų. Nuo kilusio gaisro užsiliepsnojo kaimyno ūkinis pastatas su asmeniniais daiktais bei ūkio technika ir grūdų sandėlis, kurių vertė – daugiau kaip 53 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Tyrimui vadovavo Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė Agnė Žaliauskienė.

Prokurorė visiems trims įtariamiesiems pateikė kaltinimus dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu. Už šį nusikaltimą numatyta bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Nors visi trys kaltinamieji prisipažino padarę nusikaltimą, jų atsakomybę sunkina tai, kad veikė bendrininkų grupėje. Be to du iš jų yra anksčiau teisti. Vienas iš trijulės yra teistas už fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą, kitas – už sukčiavimus, vagystes ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Pastarasis už minėtus nusikaltimus yra teistas net septynis kartus.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją