Kvailiausias nusikaltimas Ukmergėje išaiškėjo teisėjai Editai Zarembienei išnagrinėjus šiuo metu Norvegijoje dirbančio kartą jau teisto ukmergiškio baudžiamąją bylą dėl nedidelio kiekio narkotinių medžiagų laikymo.

Už padarytą nusikaltimą teismas vyrui skyrė 8 MGL (1040 Lt) dydžio baudą.

Bylos duomenimis, balandžio 24-ąją, apie 16 val., pas degalinės aikštelėje buvusį vyrą buvo rasta 4,934 g narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas vyras pasakojo, kad „žolės“ už 60 Lt nusipirko išvakarėse naktiniame klube. Kanapės buvo susvertos po vieną gramą ir supakuotos į užspaudžiamus maišelius.

„Nusipirktas kanapes susidėjau į kelnių kišenę ir nešiojausi su savimi, o kitą dieną su broliu dvyniu, mama ir savo mergina viešėjome pas motinos brolį, kur šventėme Velykas, – pareigūnams pasakojo ukmergiškis. – Švęsti tapo nuobodu, todėl su broliu sėdome į automobilį ir išvažiavome į mišką – abu norėjome parūkyti kanapių. Pakeliui mums sprogo padanga, todėl užvažiavome į degalinę. Kadangi padangos pripūsti nepavyko, paprašėme pagalbos pažįstamos – ji išvežė padangą remontuoti į Ukmergę.

Laukdami, kol sutaisys padangą, degalinėje sugalvojome parūkyti kaljaną, į kurį įdėjome ir kanapių. Netrukus į degalinę atvažiavo pareigūnai. Kai aš kalbėjausi su pareigūnais, brolis numetė tris plastikinius maišelius po šalia stovėjusia mašina, bet vėjas tuos maišelius atpūtė prie manęs ir pareigūnų. Tada Ukmergės policininkai juos pamatė ir paėmė“.

Ukmergiškis neneigė, kad rūko „žolę“, tačiau tikino, kad dėl nusikaltimo esą nuoširdžiai gailisi ir pažada daugiau nenusikalsti.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad ukmergiškis neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno nedidelį kiekį narkotinių medžiagų, neturėdamas tikslo jų parduoti ar kitaip platinti.