Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai informuoja, kad Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai, bendradarbiaudami su Kauno apskrities VPK KPONTV tyrėjais, sulaikė asmenis, įtariamus neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais.

Gruodžio mėnesį bendros teisėsaugininkų operacijos metu sulaikyti 1953 ir 1962 metais gimę Kauno miesto gyventojai. Įtariamieji siejami su organizuotu nusikalstamumu.

Spėjama, kad jie neteisėtai disponavo psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis – metamfetaminu bei kanapėmis. Iš neteisėtos apyvartos paimti labai dideli kvaišalų kiekiai. Vieno sulaikytojo automobilyje policijos pareigūnai aptiko apie 1 kg metamfetamino, kito bute rasta apie 1 kg kanapių.

Abu vyrai suimti, jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotikais labai dideliais kiekiais turint tikslą juos platinti.

Šio ikiteisminio tyrimo metu sulaikytas ir iš Rygos į uostamiestį atvykęs Latvijos Respublikoje gyvenantis vaikinas. 2015 m. rugsėjo mėn. keleiviniame autobuse, vykusiame iš Klaipėdos į Rygą, teisėsaugininkai rado apie 1 kg metamfetamino.

Kvaišalų kurjeris suimtas, jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais ir pasikėsinimo gabenti psichotropinę medžiagą per Lietuvos Respublikos valstybinę sieną.

Įtariama, kad šie vyrai yra prisidėję ir prie kitų Lietuvoje bei užsienyje įvykdytų nusikaltimų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų kontrabandą baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 10 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti labai dideliais kiekiais baudžiama laisvės atėmimu nuo 10 iki 15 metų.