Vėlų antradienio vakarą VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai privataus namo kieme patikrino ten stovėjusį automobilį „Seat Toledo“, kuris priklauso 43-ejų Kupiškio gyventojui. Automobilio bagažinėje ir salone rasta kartoninių dėžių, o jose – daugiau nei 5 000 pakelių įvairių kontrabandinių rūkalų.

Cigaretės „NZ Gold Compact“, „Minsk Capital QS“, „Minsk Super Slims 5“ ir „Fest“ buvo su baltarusiškomis banderolėmis, o 60 pakelių „Winston Blue“ – be jų. Tarp rūkalų aptikta ir 7 pakeliai „Rothmans Royals Demi“, pažymėti Ukrainos akcizo ženklais.

Iš viso pasieniečiai sulaikė 5 114 pakelių cigarečių, kurių vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – 21 186 eurai.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Sulaikytasis – teisėsaugos pareigūnams žinomas, anksčiau ne kartą baustas už administracinius nusižengimus ir teistas už nusikalstamą veiką.

Po apklausos kupiškietis paleistas, skyrus jam kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Jo automobilis ir kontrabandinės cigaretės laikinai saugomi VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją