Šventinę naktį Vilniaus gatvėse dirbę pareigūnai skubėjo į pagalbą alkoholio padauginusiems, puolamiems ir sužalotiems asmenims. Per naktį Vilniaus apskrityje buvo aptarnauta apie 90 iškvietimų. Pasirodo, kad ne visi buvo linkę ramiai miegoti ar taikiai švęsti su artimaisiais.

Pagrobėjai ir kirviai

Vos tik į gatves išriedėję pareigūnai gavo pranešimus apie triukšmus, konfliktus ir smurtus, vis dėlto pasitaikė ir „susapnuotų“ nusikaltimų. Apie 20.30 val. paskambino nepatenkintas ir neblaivus vyras, kuris teigė matęs, kaip trys vyrai pagrobė jauną merginą. Pranešėjo pasakojimas sukėlė įtarimų – būdamas Elektrėnų rajone aiškino, kad prieš 10-20 min. Sodų g. Vilniuje matė pagrobimą ir mergina prašė jo pagalbos. Nors su realybe kiek ir prasilenkė pranešimas, ne vienas pareigūnų ekipažas patikrino nurodytą vietą, tačiau nei tariami pagrobėjai, nei nukentėjusioji nebuvo pastebėti.

Kiek po 22 val. pareigūnai bei medikai pradėjo gauti kiek rimtesnius pranešimus. Vienas asmuo informavo, jog Vilniaus pakraštyje jo draugui vyrai grasino kirviu.

Į įvykio vietą atskubėję pareigūnai rado stipriai neblaivų vyrą, kuris sunkiai sugebėjo ką nors papasakoti. Paaiškėjo, kad išgertuvių metu buvo įvykęs konfliktas, tačiau kiek kitokiomis aplinkybėmis. Padauginęs vyras buvo išgabentas į policijos areštinę, siekiant, kad per šventes netaptų nusikaltimo auka.

Taip pat į tarnybas kreipėsi moteris, kuri papasakojo, jog Medininkų kaime buvo užblokuotas jos automobilis. Pranešėja teigė, kad 7 vyrai neleidžia jai pravažiuoti ir reikalauja asmens dokumento.

Nepageidaujamas sūnus ir per daug alkoholio

Vėlų Šv. Kūčių vakarą alkoholio padauginę žmonės dalino ne šiltus apkabinimus artimiesiems.

22.46 val. į Taikos gatvę skubėjo ir medikai, ir policijos pareigūnai. Pilietė pasakojo, kad agresyvus jos sūnus (39 metų) viską namuose daužo ir mušasi, moteris pridūrė, jog jis yra sutrikusios sveikatos.

Įvykio vietoje paaiškėjo, kad situacija yra ne tokia baisi – tėvai į namus įleido savo sūnų ir su juo galiausiai susipyko. Pareigūnai išsiaiškino, kad vyrui yra išduotas smurto artimoje aplinkoje orderis ir jis namuose nėra pageidaujamas, todėl šventes jis buvo išlydėtas sutikti gatvėje.

Žirmūnų gatvėje žmonės taip pat ramiai švęsti nebuvo nusiteikę. Prieš vidurnaktį į Bendrąjį pagalbos centrą net 4 kartus skambinusi moteris pasakojo apie konfliktą ir patirtą smurtą. Patrulius pasitikę gyventojai vienas per kitą šaukė savo tiesas, dalinosi „gražiausiais“ epitetais ir gyrėsi apie nuo ryto kilnotomis taurelėmis. Girta (nustatytas 1,99 prom. girtumas) moteris galiausiai nusprendė niekam pretenzijų neturinti ir šventinę naktį pasiliko su neblaiviu (1,73 prom.) savo mylimuoju.

Gretimame name taip pat prireikė policininkų pagalbos. Moteris pranešė, kad į namus įleido ją dieną mušusį sugyventinį, todėl vėl reikia tarnybų pagalbos. Pranešėja neslėpdama atskleidė tokio savo elgesio priežastį – papasakojo, jog norėjo meilės.

Švaistėsi su peiliu

Šventinę naktį kelios moterys patyrė žiaurų mylimųjų smurtą. Dūkštų gatvėje gyvenantis vyras tarnybas informavo, jog į jo butą pasibeldė moteris, kuri papasakojo apie ją sumušusį vyrą. Nelaimėlė teigė, kad jai skauda pilvą, o ant rūbų matėsi kraujo. Atvykus medikams paaiškėjo, jog moteris buvo sužalota peiliu. Rodūnios kel. taip pat peiliu buvo sužalota moteris, ji tarnyboms taipogi teigė, jog smurtą patyrė iš vyro.

Kiek labiau sunerimti privertė keli iškvietimai į Geologų gatvę. Iš pradžių moteris informavo, kad girtas vyras švaistosi su peiliu, o namuose yra jų trys mažamečiai vaikai. Visai netrukus gautas pranešimas, kad gatvėje bėgioja peiliu ginkluotas vyras, kuris puola ir vaikosi žmones.

Atskubėję pareigūnai įtariamąjį rado visai netoli nurodytos vietos, jis gulėjo ant žemės, o peilio su savimi neturėjo. Sulaikytas girtas vyras nebuvo draugiškai nusiteikęs, daužė policijos tarnybinio automobilio sulaikymo patalpos duris, necenzūriniais žodžiais plūdo pareigūnus. Galiausiai vyras tiek įsijautė, kad net policininkui ėmė grasinti – aiškino, jog susidoros su juo ir kai išeis jam bus blogai. Aiškinantis įvykio aplinkybes buvo rasta ir sulaikytajam priklausanti mačetė.

„Specnazas“

Apie 4 val. pareigūnai vyko į kiek keistoką įvykį – L. Asanavičiūtės gatvėje gyvenantis vyras teigė, kad žmonės jam grasina ir jei policija neatvažiuos, jis nupjaus jiems galvas.

Atvykę pareigūnai pirmiausia turėjo išklausyti akivaizdžiai svaigiųjų gėrimų padauginusio piliečio pasakojimus apie „antgamtinius“ sugebėjimus. Vyras aiškino, kad yra „specnazas“ ir peiliu per kelias sekundes papjautų begales žmonių, jog jam nėra lygių, o jo bijo net rimčiausi mafiozai. Pareigūnus savo spec. sugebėjimų išmokinti siūlęs vyras reikalavo kiek sunkiai suprantamų dalykų.

Pranešėjas teigė, jog nenori, bet nužudys jam grasinusius asmenis, jei pareigūnai nepradės klausytis jo telefoninių pokalbių. Vyras aiškino, kad naktį pareigūnai įvykdytų, ko jis reikalauja, nes kitaip neatsakys už savo veiksmus. Supratę, jog vyro pasakojimai toli gražu nėra normalūs, buvo iškviesti kolegos ir medikai. Ramiai miegoti namuose nenorėjęs pilietis buvo išvežtas į psichiatrinę ligoninę.

Pareigūnams teko vykti į įvairiausius įvykius – buvo informuota apie tėvo smurtą patyrusią 15-metę, giminaičio įvykdytą vagystę, muštynes laiptinėje, iš ligoninės dingusį sergantį senolį ir seksualinį nusikaltimą. Dėl pastarojo į tarnybas kreipėsi galimai nuo buvusio sugyventinio nukentėjusi moteris. Ji papasakojo, kad buvęs mylimasis ją išžagino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)