Sekmadienio vakarą tragišką avariją sukėlęs ir iš įvykio vietos pabėgęs A. Jonikas vis dar slapstosi.

Iki šiol šis jaunuolis jau buvo 9 kartus baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, tačiau ir toliau siautėjo Biržų gatvėse bei apylinkių keliuose.

A. Jonikas - policininkų šeimos atžala. E. Šopis DELFI patvirtino, kad abu kelių chuligano tėvai - buvę policijos pareigūnai. Tėvas dirbo kriminalinėje policijoje, motina - Biržų r. policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriuje. Tėvas tarnybą baigė prieš keletą metų, kiek vėliau darbą policijoje baigė ir motina.

Priminsime, kad liepos 7 d. apie 20.40 val. A. Jonikas Biržuose, Vytauto g., važiuodamas automobiliu „VW Golf“, viršijo leistiną greitį, nesuvaldė mašinos ir trenkėsi į šalikelėje stovėjusį „Renault Laguna“.

Eismo įvykio metu žuvo automobilio „Renualt Laguna“ vairuotoja I. Č. (gimusi 1968 m.). Susidūrimo metu moteris į bagažinę krovė pirkinius (parduotuvės aikštelė remontuojama, todėl pirkėjai mašinas stato gatvėje), ji atsidūrė tarp automobilių. Smūgis buvo toks, kad į priekį nublokštas "Renault" trenkėsi į medį.

„VW Golf“ keleiviai 17-metis, gyvenantis Biržų r., ir 16-metis, gyvenantis Pasvalio r., dėl sužalojimų gydomi Respublikinėje Panevėžio ligoninėje.

„VW Golf“ vairuotojas A. Jonikas iš įvykio vietos pasišalino. 

Alvaras Jonikas