Penktadienį Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pareigūnai pateikė oficialią informaciją apie įvykį.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Pliavga sakė, kad tai susiję su nusikalstamų grupuočių tarpusavio santykių aiškinimusi. Policija nustatė galimus įtariamuosius, vyksta jų paieška.

Pašaliniai asmenys nenukentėjo, tik tie, kurie susiję su nusikalstamomis grupuotėmis. Sunkių sužalojimų išvengta. Policija surinko įkalčių įvykio vietoje.

Konflikto motyvai yra senesni konfliktai. Pareigūnų duomenimis, incidento dalyviai yra konfliktavę ir seniau, tai yra tolimesnis santykių aiškinimasis.

Nukentėję 4 asmenys, 3 pristatyti į ligoninę, vienas jau išleistas. Jie su policija nebendradarbiauja, bet vis tiek bus pripažinti nukentėjusiaisiais ikiteisminiame tyrime dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pirminiais duomenimis, išpuolyje dalyvavo 8 užpuolikai. Jie buvo ginkluoti įrankiais skirtais žaloti žmones.

Pastaruosius 5 metus tokių incidentų Laisvės alėjoje nebuvo.

Lietuvos policijos Generalinis komisaras Renatas Požėla teigia, kad nusikaltimui gerai pasiruošta: panaudotos maskavimo priemonės ir įrankiai, kuriais padaryti kūno sužalojimai.

Policijai aiškūs incidento motyvai ir priežastys.

Įvykis vertinamas, kaip vienetinis ir vienkartinis. Jis pasižymi brutalumu, įžūlumu. Policija to netoleruoja ir darys viską, kad tai nepasikartotų.

Pasak Generalinio policijos komisaro, visuomenė ir politikai gali jaustis labai saugūs. Žmonės gali jaustis saugūs visur ir visada.

Pastaraisiais metais gerokai sumažėjo nužudymų ir kitų smurtinių nusikaltimų.

Seniau pranešta, kad 6 banditai užpuolė kavinėje Laisvės alėjoje sėdinčius 4 vyrus ir moterį, apie tai informavo Kauno policijos atstovė Reda Zarauskienė.

Vienas iš nukentėjusiųjų nuvežtas ligoninę, visi kiti, tiek užpuolikai, tiek ir užpultieji, iš įvykio vietos paspruko.

„Šiuo metu vykdoma įtariamųjų paieška, apklausinėjami liudytojai, peržiūrimos vaizdo stebėjimo kameros“, - sakė R. Zarauskienė.

Kaip praneša „Kauno diena“, masinės muštynės vyko ties restoranu „Grilintas cinamonas“.

Iš tarpuvartės atbėgę užpuolikai metalinėmis lazdomis daužė pietaujančius žmones.

Banditai veidus slėpė kapišonais, skarelėmis ir po kaukėmis.

Santykius aiškinosi mafija


Kaip Delfi patvirtino Kauno prokuratūros vadovas Darius Valkavičius, vienas iš nukentėjusiųjų – su „Agurkinių“ grupuote praeityje sietas Rytis Sadauskas, gimęs 1980 m.

„Atliekamos policinės priemonės. Tikiu Lietuvos policija, artimiausiu metu užpuolikai bus nustatyti. Tenka apgailestauti, kad Kauno miesto gyventojai buvo šokiruoti, ypatingai tie, kurie buvo šalia“, – sakė D. Valkavičius.

Rytis Sadauskas

Tačiau visi kaltinamieji buvo išteisinti nesurinkus pakankamai jų kaltės įrodymų.

2018 balandžio 6 d. R. Sadauskas buvo nuteistas, nes Vokietijoje su sėbrais organizavo automobilių vagystes.

Generalinis komisaras: aiškumas yra

Generalinis komisaras Renatas Požėla sakė, kad policijai jau yra aišku, kas nutiko.

„Šiuo metu gausios policijos pajėgos ieško įtariamųjų. Policija jau turi aiškumą, kas ten nutiko. Tik laiko klausimas, kada dalyviai bus rasti, ikiteisminis tyrimas bus atliktas ir pasieks teismą“, – patikino komisaras.

Paklaustas, ar liudijimai, kad muštynių dalyviai siejami su nusikalstamu pasauliu yra teisingi, R. Požėla to nekomentavo, argumentuodamas, kad įtariamieji ir patys neabejotinai dabar seka viešąją erdvę, todėl jis nenori pakenkti tyrimui.

„Tai tikrai neeilinis, rezonansinis įvykis, – kalbėjo komisaras. – Bet galiu patikinti, kad 90-ieji, kaip sakoma, tikrai negrįžta, įvykis bus ištirtas.“

„Tai tikrai neeilinis, rezonansinis įvykis, - kalbėjo komisaras. - Bet galiu patikinti, kad 90-ieji, kaip sakoma, tikrai negrįžta, įvykis bus ištirtas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)