Vilniaus rajono pareigūnai rugpjūčio 24 d. apie 3 val. 20 min. gavo pranešimą apie smurtinį išpuolį Saldenės kaime.

Atskubėję policijos pareigūnai ir medikai name rado negyvą moterį (gimusią 1961 m.) su durtine žaizda. Namo kieme rastas sužalotas vyras (gimęs 1966 m.), jis paguldytas į ligoninę. Policija sulaikė neblaivų įtariamąjį (gimusį 1986 m.), kuriam nustatytas 2,20 prom. girtumas.

Sulaikytas įtariamasis – nužudytosios sūnus. Vyras, anot prokuroro, ne kartą turėjo reikalų su teisėsauga.

„Įtariamasis yra teistas už įvairias nusikalstamas veikas, smurtinius nusikaltimus. Teismo prašiau skirti maksimalų suėmimo terminą, nes jis gali bėgti, slėptis, daryti naujus nusikaltimus“, – Delfi.lt sakė Vilniaus apygardos prokuratūros 1-asis baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Gytis Normantas.

Nužudymu įtariamas vyras teisėsaugai gerai žinomas. Jo nusikaltimų sąrašas gana įvairus. Vyras teistas net 13-ka kartų už vagystes ir panaudotą smurtą, tačiau tai pirmas labai sunkus nusikaltimas. Paskutinis teistumas, net ir atlikus bausmę, dar nėra išnykęs. Įtariamasis, sugrįžęs į laisvę, taip ir nesusirado pastovios gyvenamos vietos, neturėjo darbo.

Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovas ryšiams su visuomene ir žiniasklaida Aurimas Žukauskas Delfi.lt informavo, kad teismas tenkino prokuroro prašymą.

„Teismas tenkino prokuroro prašymą, vyrui skirtas suėmimas trims mėnesiams, nes tai labai sunkus nusikaltimas. Teismas rėmėsi tuo, kad įtariamasis ikiteisminio tyrimo metu gali slėptis, taip pat – daryti naujus nusikaltimus“, – sakė A. Žukauskas.

Delfi.lt jau rašė, kad, šaltinių duomenimis, nusikaltimo naktį į policiją paskambinęs nerišliai kalbantis vyras teigė, kad tarp sugyventinių kilo konfliktas. Esą paskui abiem iš burnos bėgo kraujas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl artimo giminaičio ar šeimos nario nužudymo. Pagal šiuos įtarimus asmuo baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją