Pareigūnai, gavę informaciją apie asmenis, organizuojančius narkotinės medžiagos ‒ kokaino patekimą į Lietuvą ir šių kvaišalų platinimą sostinėje, atliko tyrimą. Kriminalistai išsiaiškino, kad asmenys, gyvenamojoje vietoje įsirengę namudinę laboratoriją, vertėsi neteisėta veikla. Įtariamieji iš užsienio šalių gaudavo įvairaus tipo medžiagas, kuriose impregnuotas kokainas, ir, naudodami tirpiklius, jį išgrynindavo, supresuodavo ir pakuodavo į vakuumines pakuotes, praneša Vilniaus apskrities policija.


Sausio 31 d. sulaikius du savo nusikalstamą veiklą ypatingai konspiravusius asmenis, o jų gyvenamose ir kitose vietose atlikus kratas, viename sostinės daugiabučio namo bute rasta apie 1,8 kg kokaino. Taip pat rastos cheminės medžiagos, kuriomis narkotikas buvo išgryninamas, pakavimo ir presavimo įrankiai bei naudotos apsaugos priemonės. Sulaikytieji policijos pareigūnams anksčiau nebuvo žinomi.

Sostinės Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d.), įtarimai įteikti dviem asmenims.

Įtariamiesiems teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Už šias nusikalstamas veikas Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmes nuo dešimties iki penkiolikos metų. Manoma, kad sulaikomų asmenų gali būti ir daugiau.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikalimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.