Policija informuoja, kad prieš teismą stos 1980 m. gimęs, anksčiau už chuliganizmą, sukčiavimą ir turto prievartavimą teistas, iš Plungės kilęs vyriškis, kuris, būdamas Lietuvoje, įtariama organizavo narkotinės medžiagos – kokaino platinimą dideliais kiekiais Airijoje ir Šiaurės Airijoje (Jungtinėje Karalystėje).

2022 m. lapkričio mėn. Klaipėdos pareigūnai atliko sulaikymų ir kratų operaciją Lietuvoje ir Šiaurės Airijoje (Jungtinėje Karalystėje). Operacija atlikta glaudžiai bendradarbiaujant su Šiaurės Airijos (Jungtinės Karalystės) ir Airijos pareigūnais, koordinuojant Eurojustui bei talkinant Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinei „Aras“.

Paimti dideli kokaino kiekiai

Dar 2019-2020 m. tarptautinio tyrimo metu, bendradarbiaujant ir keičiantis informacija, pareigūnai Šiaurės Airijoje sulaikė su minėtu vyru susijusius šešis asmenis, pas kuriuos buvo rasti ir paimti dideli narkotinės medžiagos – kokaino kiekiai.

Šie asmenys už nusikalstamas veikas buvo nuteisti Šiaurės Airijoje. Iš viso teisėsaugos pareigūnai iš nelegalios apyvartos paėmė narkotikus, kurių vertė juodojoje rinkoje gali siekti 120 000 eurų.

2022 m. lapkričio mėn. Šiaurės Airijoje pagal Lietuvos išduotą Europos arešto orderį sulaikytas 1981 m. gimęs, anksčiau už vagystes, plėšimą, nesunkų sveikatos sutrikdymą, išžaginimą teistas, bendrininkas iš Lietuvos. Jo atžvilgiu byla išskirta į atskirą tyrimą.

Tą pačią dieną Lietuvoje sulaikytas jau minėtas įtariamas nusikalstamos veikos organizatorius. Atlikę kratą pastarojo gyvenamojoje vietoje, pareigūnai taip pat rado kanapių. Įtariamasis buvo uždarytas į areštinę, jam iki šiol paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Gresia ilgi metai kalėjimo

Sulaikytajam pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo dideliais ir labai dideliais narkotinių medžiagų kiekiais bei šių medžiagų platinimo.

Už neteisėtą disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 10 metų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją