Moteris, planavusi gauti draudimo išmoką už sugadintą turtą, kreipėsi į vyrą ir paprašė surasti padegėjus. Padėti įgyvendinti planą už 3000 eurų sutiko vyro pažįstamas. Šis kreipėsi į kitą vyrą ir jam už padegėjų suradimą pažadėjo sumokėti 1000 eurų. Pastarasis rado du bendrininkus ir sutarė, kad šie padegs moters nurodytą namą.

2020 metų balandžio 3 d. vakarą du padegėjai nuvyko nurodytu adresu Kretingoje. Jie pro rūsio duris pateko į namo vidų, atsineštu benzinu aplaistė namo grindis ir jas padegė.

Gaisro sukelti nepavyko, nes ugnis užgeso savaime. Tuomet padegėjams pagrasinta, kad šie negaus atlygio bei nurodyta grįžti į namą ir įvykdyti susitarimą. Po kelių dienų grįžę padegėjai benzinu aplaistė visuose namo aukštuose buvusius baldus, kiliminę grindų dangą, kitus namų apyvokos daiktus ir vėl juos padegė. Už tai vienas gavo 400, o kitas – 100 eurų.

Gaisro nuostoliai viršijo 41 tūkst. eurų. Tuomet iš draudimo kompanijos bandyta gauti 42 551 euro išmoką.

Tyrimą atliko Klaipėdos Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo pareigūnai. Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apylinkės prokuroras Nerijus Šiaulys.

Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė nuosprendį. Praeityje jau teista moteris pripažinta kalta dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo ir sukčiavimo. Jai paskirta 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Nuteistajai teks nedelsiant atlikti 6 mėnesių laisvės atėmimo dalį.

Po jos atlikimo, likusios bausmės vykdymas bus atidėtas 2 metams. Vyras, į kurį ji kreipėsi, nuteistas 2 metų laisvės atėmimu. Jis taip pat privalės nedelsiant atlikti 6 mėnesių laisvės atėmimo dalį. Po jos atlikimo, likusios bausmės vykdymas bus atidėtas 2 metams.

Už 3000 Eur padegėjus suradusiam žmogui teismas skyrė 60 parų arešto. Jam paskirtos bausmės vykdymas atidėtas 6 mėnesiams, bet visą tą laiką jis turės nešioti apykoję.

Vyras, už 1000 eurų suradęs vykdytojus, turės atlikti 90 parų arešto bausmę.

Vienam iš padegėjų bausmė subendrinta su ankstesnių teismų paskirtomis bausmėmis, todėl už grotų jis siunčiamas net 12 metų. Teismas konfiskavo už padegimą gautus 400 Eur.

Jo bendrui teismas paskyrė subendrintą 2 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir konfiskavo iš nusikalstamos veiklos gautus 100 Eur.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliaciniu skundu gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją