Anot laiško autoriaus, rugpjūčio 19 d., pataisos namų pareigūnams sėdint lauke ant suoliuko, pasigirdo stiklo dūžis. Iš antro aukšto kritęs stiklas užkrito vienam iš sėdinčių pareigūnų ant galvos. Vyras buvo sužalotas, jis šiuo metu nedirba.

Alytaus pataisos namų direktorius Kęstutis Jasmontas patvirtino, kad toks įvykis buvo. Trys budėtojai per pietų pertrauką rūkė kiemelyje. Du iš jų sėdėjo, vienas stovėjo. Iš antro aukšto iškritęs lango stiklas sužeidė vieną iš sėdinčių pareigūnų. Atvykusi greitoji medicinos pagalba jį išgabeno į ligoninę.

K. Jasmontas teigė, kad po įvykio buvo atliktas tarnybinis patikrinimas, dėl nelaimingo atsitikimo pradėtas vidinis tyrimas.

Tyrimą atliks už darbuotojų saugą atsakingi Alytaus pataisos namų darbuotojai. Pasak K. Jasmonto, nustatyta, kad sužalojimo lygis nėra tokio laipsnio, kad būtų reikalinga kreiptis į Darbo inspekciją.

Pasak Alytaus pataisos namų direktoriaus, tai buvęs nelaimingas atsitikimas, kuris, laimei, baigėsi gana sėkmingai – galėjo būti dar blogiau.

„Manau, kad šis atsitikimas – audros, siautusios prieš įvykį, pasekmė. Tikriausiai ji išjudino, nulaužė lango rėmus laikančias vinis. Stengiamės visur sudėti naujus langus, bet tam neužtenka lėšų. Pirmenybę teikiame patalpoms, kur budi pareigūnai. Ten langai nauji. Langas, iš kurio iškrito stiklas, yra nenaudojamose patalpose“, - pasakojo K. Jasmontas.

Po nelaimės langas buvo įstiklintas, rėmų vinys iš naujo įkaltos, įrengtas stogelis.

Susisiekus telefonu su nukentėjusiuoju, jis teigė, kad stiklo šukės sužalojo jo veidą, jam skauda galvą, gydytojai įtaria smegenų sukrėtimą. Vyras laukia galutinių Vilniaus gydytojų išvadų.

Nukentėjęs pareigūnas tikisi gauti kompensaciją iš draudimo. Praėjus trims mėnesiams, draudimas matuos randų dydį, įvertins žalą.

Sužeistam pareigūnui nedarbingumo lapelis išduotas iki rugsėjo 12 d. Neaišku, ar jis nebus pratęstas, nes vyras iki šiol skundžiasi galvos skausmu.

Viešumo nepageidaujančio besigydančio pareigūno teigimu, langai virš rūkymui skirto kiemelio buvo prastos būklės.