Penktadienį Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Kelmės rajono gyventojas R. Bekintis, gimęs 1958 metais, buvo kaltinamas keturių moterų nužudymu, plėšimu. Teismas vyrą pripažino kaltu, praneša Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene Vytautas Jončas.

Padarytas nusikaltimas visuomenėje sulaukė itin didelio atgarsio.
Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas 2015 metų lapkričio 2–4 dienomis, maždaug tarp 10.00 ir 14.00 val. Kelmės rajone, Kražiuose.

Pirmąja R. Bekinčio auka tapo E. G. Vyras į jos namą įsibrovė lapkričio 2 dieną, maždaug apie 11.00 val. Čia rastu plaktuku namo šeimininkei R. B. į galvą ir kitas kūno vietas sudavė nemažiau kaip 16 kartų. Iš nužudytosios namu išeidamas jis pagrobė 35 eurus. Kitą dieną R. Bekintis atvyko į K. L. gyvenamąjį namą. Čia rastu peiliu jis ėmė badyti šeimininkę, moteriai buvo smogta ne mažiau kaip 9 kartus. Palikdamas nužudytosios namus vyras išsinešė juvelyrinius dirbinius, rastus grynuosius pinigus. Iš viso pagrobta beveik 900 eurų vertės turto.

Lapkričio 4 dieną R. Bekintis atvyko į J. G. namus. Neįgali namo šeimininkė buvo užpulta prieangyje. Iš pradžių moterį jis puolė badyti atsineštu peiliu, po to mušė rankomis. Moteriai buvo suduota ne mažiau kaip 20 kartų. Tuo metu, kai įsibrovėlis aukos namuose ieškojo pinigų, aplankyti neįgalios moters atvyko socialinė darbuotoja L. G. Nusikaltimo vietoje užklupusi vyrą socialinė darbuotoja ėmė šauktis pagalbos. Tada, siekdamas nuslėpti ką tik padarytą nusikaltimą, R. Bekintis puolė ir socialinę darbuotoją.

Moteris buvo talžoma name rastu kastuvu, spardoma. Kaip vėliau konstatavo medicinos ekspertai, L. G. buvo suduota apie 50 smūgių. Iš nužudytosios socialinės darbuotojos piniginės R. Bekintis pagrobė 5 eurus.

Byloje nurodoma, kad R. Bekintis aukas užpuolė siekdamas jas apiplėšti. Nusikaltimo metu jis buvo neblaivus. Aukos mirė įvykio vietoje.

Teismas konstatavo, kad padarytas nusikaltimas yra įrodytas ne tik kaltinamojo, liudytojų, nukentėjusiųjų parodymais, bet ir ekspertų išvadomis, kita byloje esančia medžiaga.

R. Bekintis nuteistas kalėti iki gyvos galvos, bausmę vyras turės atlikti kalėjime. Teismo sprendimu nukentėjusiesiems jis turės atlyginti apie 150 tūkstančių eurų turtinę ir neturtinę žalą. Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.