Policija pranešė, kad jauno žmogaus gyvybę nusinešęs įvykis registruotas 19.13 val.

Prekybos centre „Akropolis“, „Maximos“ parduotuvėje, apsaugos darbuotojas sulaikė įtariamą vyrą. Su juo nuėjo į apsaugos kambarėlį ir kurį laiką kalbėjosi. Tačiau netrukus įtariamasis, ginkluotas peiliu, užpuolė ir mirtinai sužalojo apsaugos darbuotoją, gimusį 1993 metais. Kaip informavo Andromeda Grauslienė, Klaipėdos apskr. VPK Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė, dar vienas apsaugos darbuotojas, buvęs kartu, sužalojimų taip pat neišvengė.

„Įtariamojo ieško gausios policijos pajėgos, jis yra ginkluotas ir pavojingas. Žmonių, mačiusių ieškomą asmenį, prašome pranešti policijai. Nemėginkite jo sulaikyti patys“, – perspėjo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius.

Keli „Akropolyje“ apsilankę pirkėjai ir netoli tragedijos vietos dirbantys žmonės išgirdo dundėjimą laiptais ir pamatė, kaip iš apsaugos darbuotojų patalpos išbėga kruvinas vyras. Rankoje jis laikė iškeltą peilį.

Pareigūnams žmonės pasakojo, kad nedrįso jo sulaikyti, vyras atrodė, lyg paklaikęs ir lyg aplinkui nieko nematydamas nubėgo pro žmones tiesiai link išėjimo durų.

Tie, kurie pažinojo apsaugos darbuotoją, sunkiai rinko žodžius ir tik pratarė, kad tai kolega, o netoliese buvęs apsaugos darbuotojas akivaizdžiai buvo sukrėstas ir su niekuo nebendravo.

„Viskas įvyko žaibiškai, – sakė DELFI vienas vaikinas. – Tikrai nedrįsome jo gaudyti, rankose jis laikė iškeltą peilį“.

„Mes tik pamatėme, kad kažkoks sujudimas, nė nesupratome, kas įvyko. Po kelių minučių pamatėme ateinant policiją ir tik po to sužinojome, kas įvyko. Gaila, jaunas žmogus, dabar net baisu namo eit“, – sunerimusios kalbėjo netoliese įvykio vietos dirbančios merginos.

Pro žmones prabėgusį vyrą mačiusi jauna mergina prisipažino, kad nė nesuprato, kas įvyko, tačiau vaizdas, kurį išvydo, ją pribloškė.

Policijos pareigūnai metė gausias pajėgas ir ieško įtariamo bėglio, taip pat prašoma visuomenės pagalbos, tad jei matėte įtariamąjį – praneškite policijai telefonais 8-700-60712, arba 112.

Papildyta 23.10 val.: Aktyviai kelias valandas darbavęsi pareigūnai pranešė, kad 22.30 val. Klaipėdos apskr. VPK Patrulių rinktinės Mobilaus būrio pareigūnai sulaikė apsaugos darbuotojo nužudymu įtariamą asmenį.

Policijos departamentas praneša, kad įtariamasis, Klaipėdoje nužudęs apsaugos darbuotoją, anksčiau neteistas. 1988 m. gimęs vyras, sulaikytas bute Taikos pr., kuris priklauso įtariamojo motinai.

Pareigūnai dėkoja žmonėms už pagalbą.