Ikiteisminį tyrimą atliko Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Telšių apylinkės prokuratūros prokurorė Jūratė Arošienė.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų balandžio 22 dieną Telšių apskrities vyriausiame policijos komisariate buvo gautas pranešimas, kad telšiškių poros namuose jų vienerių metų sūnų prižiūrinti auklė sukėlė jam fizinį skausmą. Mažamečio tėvai pateikė pareigūnams vaizdo medžiagą, iš kurios matyti, kaip auklė tris kartus trenkia berniuką į vaikišką lovą.

Remiantis specialistų išvadomis, nors po mažamečio apžiūros kūno sužalojimų ar kitų pakitimų nebuvo nustatyta, tačiau išlieka tikimybė, kad sveikatos sutrikimai gali pasireikšti ateityje. Turimais duomenimis, šiuo metu visi būtini sveikatos tyrimai negalėjo būti atlikti dėl per mažo berniuko amžiaus.

Byloje teisminio nagrinėjimo metu bus teikiamas mažamečio tėvų civilinis ieškinys turtinei ir neturtinei žalai atlyginti. Kaltinamoji taip pat turės atlyginti daugiau nei 400 eurų sumos Šiaulių teritorinės ligonių kasos civilinį ieškinį.

Apklausta įtariamąja auklė savo kaltę pripažino iš dalies. Moteriai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Baudžiamasis kodeksas už fizinio skausmo sukėlimą mažamečiui numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Telšių apylinkės teismo Telšių rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją