Molėtų r. kūdroje apvirtusiame automobilyje rasti trys skenduoliai

Apie 13. 27 val. bendruoju pagalbos telefonu gautas pranešimas, kad Molėtų raj., Giedraičių sen., Čivilių k., rastas į tvenkinį įvažiavęs automobilis su 3 negyvais žmonėmis.

Manoma, kad avarija įvyko penktadienį vakare, tačiau apie ją sužinota tik šeštadienio dieną, kai apvirtusį automobilį kūdroje aptiko medžiotojai.

Avarija įvyko prie T formos sankryžos. Automobilis "Audi", užuot pasukęs, nuvažiavo tiesiai, apvirto ant stogo ir nučiuožė į kūdrą, kurioje vandens, pasak policijos pareigūnų, yra maždaug iki kelių, tačiau to užteko, kad įvyktų nelaimė.

Kaip DELFI sakė Molėtų r. policijos viršininkas Algis Masevičius, manoma, kad žmonės mirė ne dėl traumų, nes automobilis beveik nenukentėjęs, o tiesiog prigėrė (tikslią mirties priežastį nustatys ekspertai).

Visi trys žuvusieji - 50-metė moteris ir du vyriškiai (gimę 1964 ir 1977 m.) - rasti ant galinės automobilio sėdynės. Policija išsiaiškino, kad penktadienio vakarą šiuo automobiliu po kaimą važinėjosi keturiese. Visi jie vietinių apylinkių gyventojai.

Ketvirtasis buvo nustatytas tą pačią dieną. Kaimo gyventojai teigia jį matę šeštadienio rytą vaikštinėjantį po kaimą pusnuogį.

Apie 17 val. policijos pareigūnai jį surado ir sulaikė. 32 metų vyras buvo neblaivus (vidutinis girtumas), todėl pareigūnai šeštadienio vakarą jo neapklausė - nuspręsta palaukti, kol išsiblaivys.

Nelaimė Zarasų r.: du žuvo, moteris su dukra išsigelbėjo

Apie 14.04 val. bendruoju pagalbos telefonu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Zarasų raj., Dusetų sen., Vasaknų k., į tvenkinį įvažiavo automobilis su žmonėmis.

Kaip vėliau paaiškėjo, šiuo automobiliu važiavo Rokiškio r. gyventojai iš savo sodybos, esančios Zarasų r. Pasak Zarasų r. policijos viršininko Vitalio Kutkausko, avarija įvyko ne dėl vairuotojos kaltės (automobilį vairavo 28 metų moteris), o dėl itin prastų eismo sąlygų.

Kelias nelaimės metu buvo itin slidus. Nedideliame kelio vingyje automobilis "Fiat" tiesiog nuslydo į tvenkinį. Vairuotoja sugebėjo pati išlipti iš nuskendusio automobilio, o kaimo gyventojai spėjo išgelbėti jos 13-metę giminaitę. Žuvo vairuotojos tėvas (gim. 1953 m.) ir 58 metų anyta.