Rugpjūčio 5 d., apie 12 val., skubiosios pagalbos tarnybos gavo pranešimą, kad Molėtų r., Arnionių I k. Žvejų g., daugiabučio namo kieme, rastas daiktas, panašus į miną.

Sprogmuo aptiktas šalia lauko pavėsinės. Iškviesti antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai. Jie rado kulkosvaidžio šovinių diską, artilerijos mokomąjį sviedinį be sprogstamosios medžiagos bei du šautuvo vamzdžius.

Pareigūnai surinko medžiagą tyrimui dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Penktadienio pavakare tame pačiame kaime, Užprūdės g., namo kieme įvyko didelis sprogimas. Prie automobilio rasti 2 negyvi vyrai ir vienas sužeistas.

Anot policijos departamento, įtariama, kad sprogimas įvyko vyrams iš 13 metų automobilio „Seat Leon“ iškraunant nenustatytos kilmės sprogmenis.

Tikimasi, kad daugiau pavyks sužinoti, kai medikai leis apklausti dėl įvairių kūno sužalojimų į Vilniaus ligoninę paguldytą įvykio vietoje rastą jaunuolį (gim. 2004 m.).

Išminuotojai rado daugiau sprogmenų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo sprogmenimis.

Anot Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vado Viktoro Grabausko, įtariama, kad sprogimas galėjo įvykti tuomet, kai automobilis nevažiavo.

Pirminiais duomenimis, sprogimas galėjo įvykti šalia automobilio, o ne jame.

Jis galėjo įvykti ardant sprogmenį, arba neatsargiai elgiantis su juo. Tai aiškinasi Kriminalistinių tyrimų centro ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją