Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai praneša, kad tarp sulaikytųjų yra ir moteris.

Sulaikytas 1971 m. gimęs, anksčiau teistas palangiškis, 1984 m. gimusi moteris neteista ir 1979 m. gimęs vyras. Visi jie be nuolatinės gyvenamosios vietos, glaudėsi Palangoje.

Šiuo metu policijos pareigūnai apklausia įtariamuosius, aiškinasi nusikaltimo aplinkybes.

DELFI primena, kad spalio 10 d., apie 10 val., gautas pranešimas, kad Palangoje, Ligoninės g., praeivis aptiko vyro lavoną. Vyras su daugybinėmis durtinėmis ir pjautinėmis žaizdomis įvairiose kūno vietose, dėvėjo tik apatines trumpikes.

Įvykio vietoje dirbę policijos pareigūnai tą pačią dieną identifikavo mirusiojo tapatybę, tai 1995 m. gimęs vyras, pirminiais duomenimis, galimai be nuolatinės gyvenamosios vietos. Įvykio vietoje dirbo gausios pareigūnų pajėgos – Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos, Kriminalistinių tyrimų tarnybos pareigūnai, policijos kinologas su šunimi.

Kaip apie tyrimą pasakojo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas, ir nužudytas vyras, ir įtariamasis yra turėję reikalų su teisėsauga dėl smurtavimo.

Pirminiais tyrimo duomenimis, pagrindinis įtariamasis girtavo su dviem kitais vėliau sulaikytais asmeninis. Neblaivus vyras prisiminė senas nuoskaudas ir su sugėrovais nuėjo aiškintis santykių su nužudytuoju.

Anot A. Motuzo, viskas vyko naktį, nužudytasis buvo ištemptas iš lovos, kurioje miegojo (buvo įsikūręs apleistame pastate), dėl to jis ir rastas be drabužių. Ar nužudytasis dar buvo tempiamas kelis metrus, ar per grumtynes vyrai taip nutolo nuo jo gyvenamos vietos, kol kas dar aiškinamasi. Pagrindinis įtariamasis nusikaltimo įvykdymu jau yra mirtinai keršijęs savo broliui.

„Įtariamasis atsėdėjęs dvylika metų už savo brolio nužudymą tokiom pat aplinkybėm, tai buvo brutalus nužudymas. Matyt, tai keršto priepuolis - su auka jie bendraudavo. Mūsų žiniomis, tarp jų buvo kažkoks konfliktas“, – sako A. Motuzas.

Pats nužudytasis, anot A. Motuzo, ne kartą teistas už vagystes ir už kūno sužalojimą. Balandžio mėnesį išėjęs iš įkalinimo įstaigos jis gyveno vienas.

Vyro kūną atpažinusi jo buvusi draugė sakė, kad jis buvęs ūmaus būdo, todėl gyveno ne su ja, o vienas, jų santykiai nesusiklostė.