Teismas praneša, kad tragiška avarija įvyko prieš dvejus metus (2015 metų vasario 7 d.) Paįstrio seniūnijos Gailiūnų kaimo teritorijoje, kelyje PanevėžysPušalotas.

Automobilis trenkėsi į medį, iš penkių važiavusiųjų, keturi žuvo (vienas mirė ligoninėje). Vienintelis likęs gyvas Edvardas Gorodeckas kaltintas vairavęs automobilį ir pažeidęs kelių transporto eismo saugumo taisykles. Teismas išteisino E. Gorodecką neįrodžius, kad jis dalyvavo padarant nusikalstamą veiką.

Lietuvos teismo ekspertizės centro pateikta kompleksinio tyrimo išvada ir konsultacinė eksperto L. Petreikio išvada, dėl asmenų vairavusio automobilį ir sėdėjusio keleivio vietoje, nesutampa. Liudytojų teigimu, iš jų namų išvažiavusį automobilį, vairavo ne E. Gorodeckas, o M. M.

„Esant byloje abejonėms, jos yra vertinamos kaltinamojo naudai. Šis principas įpareigoja teismo proceso metu nustatyti visas reikšmingas bylai aplinkybes ir pašalinti abejones, o nepavykus to padaryti, draudžia priimti apkaltinamąjį nuosprendį“, - bylos motyvus komentavo teisėjas Česlovas Kulikauskas.

Teismas nusprendė, kad byloje nėra neginčijamų duomenų visumos, neabejotinai patvirtinančios, kad automobilį eismo įvykio metu vairavo ir eismo įvykį sukėlė E. Gorodeckas, todėl dėl jam pareikšto kaltinimo išteisintinas.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos, gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui, skundą paduodant Panevėžio miesto apylinkės teisme.