Kraupi avarija įvyko penktadienį, 13.40 val. Klaipėdos r., ties Jurjonų k., kelio Vėžaičiai - Plungė 8-ame km.

Pirminiai duomenimis, „Audi 80“ nesuvaldęs jaunas vairuotojas, pasak avarijos liudytojų, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su vilkiku. Nuo smūgio abi mašinos nulėkė į kitą juostą, lengvasis automobilis buvo nublokštas nuo kelio.

Eismo įvykio metu iš karto žuvo vairuotojas Andrius K. (gim. 1995 m.) ir priekyje sėdėjęs keleivis Ovidijus V. (gim. 1995 m.). Sprendžiant pagal pas juos rastus dokumentus, abu vaikinai gyveno Plungės rajone ir mokėsi Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje.

Pro šalį važiavę žmonės iš suniokoto automobilio ištraukė vieną sužalotą merginą. Antrąją ištraukė atskubėję ugniagesiai-gelbėtojai. Nors ir stipriai sužalotos, abi merginos buvo sąmoningos.

Ant galinės sėdynės buvusį jaunuolį gelbėtojams pavyko ištraukti tik supjausčius automobilį. Buvo manoma, kad ir jis žuvęs, tačiau ištraukus iš mašinos liekanų paaiškėjo, kad vaikinas gyvas, tačiau be sąmonės.

Į ligoninę išvežti 18-metis Karolis B. ir jo bendraamžė Silvija A. Klaipėdos universitetines ligonines reanimacijos skyriuje dėl abiejų keleivių gyvybės kovoję medikai jau negalėjo išgelbėti Karolio B. Jaunuolis tą pačią dieną 18 val. 35 min. mirė.

Dar viena mergina - 17-metė - gydoma Klaipėdos vaikų ligoninės reanimacijoje. Jai nustatyta politrauma, vidinis kraujavimas, įtariamas stuburo lūžimas.

DELFI primena, kad vilkiko, kuriuo į Gargždus buvo vežamas kalkakmenis, vairuotojas Erikas K. (gim. 1955 m.) nesužalotas. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad Akmenėje gyvenantis vilkiko vairuotojas neblaivus - 0,75 promilės. Vyriškio teigimu, jis gėręs vakarykščiai.

Susidūrimas įvyko vilkiko eismo juostoje, sunkvežimio vairuotojas būtų nekaltas, tačiau jis neblaivus, todėl Eriko K. laukia didžiuliai nemalonumai.