Ketvirtadienį paryčiais VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai tarptautiniame Raigardo kontrolės punkte atliko išsamų automobilio „VW Sharan“ lietuviškais numeriais ir jį vairavusio 45-erių Marijampolės gyventojo patikrinimą. Vyras į Lietuvą grįžo iš Baltarusijos.

Druskininkų pasieniečiai aptiko, kad vienatūrio degalų bake yra įrengta slėptuvė. Iš jos VSAT pareigūnai ištraukė 1046 pakelius cigarečių „Minsk Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

„VW Sharan“ bakas buvo atjungtas. Vienatūris buvo varomas dyzelinu, kurio keli litrai buvo stiklų apiplovimo skysčio talpykloje, prijungtoje prie degalų tiekimo sistemos.

Dar vieną tos pačios markės automobilį lietuviškais numeriais Druskininkų pasieniečiai Raigardo punkte sulaikė penktadienį paryčiais. Iš Baltarusijos juo grįžo 35-erių Druskininkų savivaldybės gyventojas.

VSAT pareigūnams įtartina pasirodė „VW Sharan“ bagažinė. Nuo jos apdailos nuėmę garsiakalbį, pasieniečiai aptiko, kad toliau ertmė yra prikimšta kontrabandos. Ten buvo 150 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ be akcizo ženklų.

Abu „VW Sharan“ ir kontrabandinius krovinius Druskininkų pasieniečiai perdavė Raigardo punkte dirbusiems muitinės pareigūnams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją