Į šį posėdį neatvyko vasario 9-ąją kelyje Vilnius-Utena beveik dvigubai maksimalų leistiną greitį viršijęs VSD darbuotojas Algimantas Mikutis.

Kaip BNS sužinojo Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros tarnyboje, pareigūnas pažeidimo svarstymui nepateikė jokių dokumentų, įrodančių, jog vėlyvą sekmadienio vakarą buvo tarnyboje ir leistiną greitį viršijo dėl svarbių reikalų.

Saugumietis tarnybiniu automobiliu važiavo 166 kilometrų per valandą greičiu, kai tuo tarpu toje kelio atkarpoje leistinas greitis yra 90 kilometrų per valandą.

Dideliu greičiu lėkęs A.Mikutis pareigūnų stabdomas nesustojo ir nuo posto nuvažiavo 183 metrus. Policininkams bėglį teko vytis.

Sostinės policijos vadovas Erikas Kaliačius po įvykio teigė, kad VSD pareigūnas atsisakė pateikti dokumentus ir pareigūnus išvadino "visokiais žodžiais".

Eismo priežiūros tarnyba A.Mikučiui nutarė skirti 8 baudos balus. Pirmadienį nutarimo protokolas turėjo būti išsiųstas į VSD.

VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas teigė, kad dėl incidento su kelių policija departamente buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, kurio išvados paaiškės išnagrinėjus kelių policijos nutarimą.

"Pagal VSD statuto reikalavimus už administracinės teisės pažeidimą A.Mikučiui bus skirta drausminė nuobauda", - sakė atstovas spaudai.

V.Makauskas tvirtino, kad pareigūnas greitį viršijo dėl tarnybos reikalų, tačiau kokiais reikalais skubėjo A.Mikutis atstovas neatskleidė dėl "tarnybos slaptumo".