Maža to, į pareigūnus iki šiol nesikreipė asmuo, kuris taip pat buvo sumuštas per muštynes prie skandalingojo baro „Vingrių 17”, labiau žinomo „Psichbario“ vardu.

Tuo metu Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį nutarė paleisti dar vieną įtariamąjį labai sunkiu nusikaltimu – vilnietis Skirmantas Jankauskas buvo išleistas iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo.

S. Jankauską paleisti dar pirmadienį nutarė apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas, tačiau šį nutarimą prokurorai skubos tvarka apskundė – skundą nagrinėjusi teisėja ne tik apklausė įtariamąjį, bet ir pareigūnams nurodė pateikti visus ikiteisminio tyrimo metu surinktus įrodymus.

Po jų peržiūros teismas nutarė, kad nėra pagrindo įtariamojo toliau laikyti už grotų, nes nėra duomenų, jog jis gali slėptis nuo teisėsaugos. S. Jankauskas nedelsiant buvo paleistas – suėmimo terminas jam kaip tik baigėsi ketvirtadienio pavakarę.

Įtariamojo advokatas DELFI teigė, kad S. Jankauskas neneigė tą tragišką gruodžio 24-osios naktį buvęs prie baro, kuriame T. Dobrovolskis buvo ne tik žiauriai sumuštas, bet ir jam skėčiu išdurta akis. Tačiau, anot advokato, vyras tikino, kad į muštynes neįsivėlė, o tebuvo pasyvus stebėtojas.

Šiuo metu už grotų yra laikomas tik vienas įtariamasis, bet ir šis apygardos teismui yra apskundęs ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartį pratęsti kardomąjį kalinimą.

Iš Lukiškių paleisto S. Jankausko pavardė žiniasklaidoje buvo minima ir po incidento 2011-ųjų kovo 9-osios vakarą, kai Vilniuje, netoli Katedros, grupė asmenų, įtariama, užpuolė tris rusakalbius Lietuvos piliečius.

Laida „Farai“ užfiksavo, kad vyrai buvo mušami lazdomis, vienam buvo praskelta galva. „Kalbėjome rusiškai, jiems nepatiko“, – teigė vienas nukentėjusysis.

Tuo metu sulaikyti vyrai teisinosi, kad būtent jie tapo aukomis, todėl gynėsi nuo esą užpuolikų.

„Jie turėjo ginklą, revolverį, aš mačiau, o mes turėjome kumščius“, – tada teisinosi S. Jankauskas, pažymėjęs, jog pamatęs ginklą bėgo kiek tik galėjo.

Kaip jau DELFI skelbė, baisios muštynės prie Vingrių gatvėje esančio baro „Vingrių 17” kilo po konflikto, kuriame buvo minimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino vardas.

„Kam čia patinka Putinas?“ – taip, anot vieno kompozitoriaus nužudymu įtariamo vilniečio, pareiškė T. Dobrovolskis arba prie jo stovėjęs vyras, atrodęs kaip skinhedas.

Po šių žodžių, anot įtariamojo, ir kilo grumtynės, nors skirtingose kompanijose buvę vyrai apie politiką net nekalbėjo. „Viskas įvyko labai žaibiškai“, – tyrėjams pareiškė jis.

Dėl kompozitoriaus itin žiauraus sumušimo Vilniaus policijos pareigūnai buvo sulaikę šešis asmenis, tačiau, įtariama, grumtynėse dalyvavo net apie dešimt žmonių.

Kompozitorius T. Dobrovolskis ligoninėje mirė sausio 6-ąją, taip ir neatsigavęs iš komos.

Informacija patikslinta 2015.03.25 d.: Anksčiau šioje publikacijoje buvo nurodyta, kad S. Jankauskas yra priskiriamas vadinamajam „skinų“ judėjimui, tačiau ši informacija yra netiksli, nes S. Jankauskas nurodė, jog jis niekada nepriklausė jokiam judėjimui, susijusiam su „skinais“ ir „skustagalviais“. Atsiprašome.