Pagal valstybinį numerį nustačius, kad automobilis priklauso vienai įmonei, telefonu buvo susisiekta su jos direktoriumi. Pareigūnai išgirdo, kad įmonės automobilis niekam negali trukdyti, nes jis stovi ne kieme, o saugomoje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Nepavykus problemos išspręsti telefonu, į Ginkūnus buvo nusiųstas patrulių ekipažas, kuris savo akimis pamatė, kad kieme stovintis „Hyundai Tucson“ tikrai trukdo asfaltavimo darbams. Dar kartą susisiekus su automobilio savininkais, paaiškėjo, kad jų įmonė yra Vilniuje ir jų automobilis „Hyundai Tucson“ - irgi Vilniuje. Tiek Vilniuje, tiek Šiauliuose esančių automobilių valstybiniai numeriai buvo identiški.

Pro langą į Ginkūnuose stovinčio automobilio salono vidų pažvelgę Šiaulių pareigūnai pamatė ant salono grindų besimėtančius dvejus latviškus valstybinius numerius. Iš karto kilo įtarimas, kad ant automobilio esantys lietuviški numeriai gali būti netikri. Į šį klausimą po tyrimo atsakys Kriminalistinių tyrimų specialistai.

O šiuo metu, pasinaudojus duomenų bazėmis, nustatyta, kad asfaltavimo darbams trukdęs 2020 metais pagamintas „Hyundai Tucson“ į Ginkūnus buvo atvairuotas iš Latvijos ir ieškomas Latvijos policijos, nes tą pačią dieną jis Rygoje buvo pavogtas.

Vagims, matyt, ir mintis nekilo, kad kažkam gali užkliūti gyvenvietės kieme pastatytas automobilis. Ir būtų, ko gero, neužkliuvęs, jei ne kiemo asfaltavimo darbai, kurie sugriovė visus nusikaltėlių planus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją